Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAVNO PROZVAO KRIVCE

'Fuj, bando nepismena': Brojne greške u školskom zadatku zgrozile stotine građana

Foto: Damir Spehar/PIXSELL
12.09.2019.
u 21:40

Činjenica da je u zadatku od samo šest redaka pronašao mnoštvo grešaka, potpuno je razbjesnila poznatog kvizaša Roberta Pauletića, koji je odlučio krivce javno prozvati

Ogorčen nepismenošću koju je otkrio u zadatku radnog listića koji je namijenjen djeci drugih razreda, Robert Pauletić, poznati kvizaš i novinar, odlučio je javno prozvati odgovorne. Činjenica da je u zadatku od samo šest redaka pronašao mnoštvo grešaka ga je potpuno razbjesnila pa je nakladničkoj kući Alfa, koja je navedena kao izvor odakle je zadatak preuzet, poručio "Fuj, bando nepismena!".

"Pa je***o vas jato nepismene magaradi! Umjesto SVIJETLOSMEĐU oni pišu SVJETLO SMEĐU, rastavljeno! Da ne bude zabune je li riječ o neznanju ili nije, eto dolje i SVJETLO ZELENE košulje! Tu su i njegove smeđe HLAĆE! Tipfeler CREVENU i ŠOS (zašto šos a ne suknja?), to neću ni spominjati", poručio je Pauletić putem Facebooka.

Radi se o zadatku koji je namijenjen djeci drugog razreda osnovne škole. Zadatak je to iz 2016., ali djeci je podijeljen prije dva dana, tvrdi Pauletić. Razljutilo je to mnoštvo građana, pa je objava zaradila više od 100 komentara u kojima građani izražavaju svoje zgražanje

- Ako je već prošlo sve kontrole s ovakvim greškama barem je učiteljica mogla pročitat što daje učenicima i od toga napraviti školsku lekciju - stoji u jednom od komentara.

- Najgore od svega je upravo to, što ili nije pregledala materijale ili je i sama nepismena. Oba slučaja su vrlo zabrinjavajuća! - zaključak je u drugom.

Ključne riječi

Komentara 37

Avatar Proleter
Proleter
23:19 12.09.2019.

Ja se ne sjećam kada sam zadnji put pročitao nešto pismeno na materinjem jeziku. Nikad u životu nisam primio jezično besprijekorni e-mail. Izgleda da je pismenost postala suvišni davež.

DU
Deleted user
22:11 12.09.2019.

I sad - dijete sve napiše ispravno i dobije jedinicu jer je učiteljica moguće nepismena!!!

SA
Sabomerzel
22:54 12.09.2019.

Škola za život, gospon Robert pojma ti nemaš!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije