Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar Fuchs:

Fuchs: Početkom 2011. počet će pripreme za gradnju doma

studentski dom (1)
Foto: Damir Špehar/Pixsell
1/5
19.11.2010.
u 19:36

Pripreme za izgradnju doma počinju početkom sljedeće godine, a gradnja vjerojatno na proljeće.

BJELOVAR – Drago mi je da smo uvažavajući ovdašnju potrebu u proračunu za iduću godinu uspjeli osigurati sredstva za izgradnju novog učeničko-studentskog doma - rekao je ministar Radovan Fuchs obilazeći večeras u društvu saborskih zastupnica Đurđe Adlešič i Karmele Caparin postojeći Dom učenika srednjih škola u Bjelovaru.

Prema sadašnjem planu, nastavio je dalje ministar, već početkom godine počet će  pripreme za gradnju, a građevinski će radovi vjerojatno početi na proljeće. U proračunu za iduću godinu, dodao je, planirali smo pet milijuna, a prema projekcijama u 2012. deset, te u 2013. još osam milijuna kuna.

Zahvalivši ministru na dobroj suradnji i razumijevanju, gradonačelnik Antun Korušec poručio je da je izgradnja novog doma životna potreba Bjelovara, dodajući da je Grad u realizaciju tog projekta dajući zemljište i osiguravši kompletnu građevinsku dokumentaciju uložio gotovo osam milijuna kuna.

U financiranju novog doma osim ministarstva i Grada, kako je rekao župan Miroslav Čačija, s deset posto sudjelovat će i županija. Novi moderan dom apartmanskog tipa, kako je od ranije poznato, trebao bi imati 240 ležaja, a njegova gradnja stajat će oko 45 milijuna kuna.

Komentara 1

IM
impp
16:39 22.11.2010.

Zašto vojarnu ne pretvorite u đački dom? To ruglo grada će stajati i propadati. A naravno-opet netko ima interesa što se radi novi đački dom,pitanje tko???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije