Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRO STANJE

Fuchs: Nastavi se ovako, za sva tjedna svi srednjoškolci idu u školu

Zagreb: 39. sjednica Vlade RH
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/2
01.02.2021.
u 15:41

Od 53 škole u Varaždinskoj županiji , u 28 se nastava održava u školi, 13 srednjih škola kombinira modele A i C, dok su maturanti u školama

Za dva tjedna svi srednjoškolci mogli bi se vratiti u školske klupe ako se epidemiološka situacija popravi, rekao je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs u Varaždinu.

Ministar Fuchs je, odgovarajući na pitanja novinara od stranicama “Škole za život”, rekao da je Ministarstvo ispunilo sve obveze prema tvrtki koja radi tu stranicu te da ne zna zašto stranica nije bila dostupna tijekom vikenda, na što je upozorila njegova prethodnica Blaženka Divjak.

Govoreći o projektu "Škola za život", rekao je da se radi na cjelovitoj kurikularnoj reformi, te da se cijeli niz dokumenata koji su trebali biti napravljeni, a nisu, sad ponovo poslaguju i rade. Državni tajnik Tomislav Paljak naglasio je da su sva djeca u Sisačko-moslavačkoj županiji obuhvaćena nekim oblikom nastave.

VIDEO: Fuchs: Najmanje osam škola u Sisačko-moslavačkoj županiji tražit će odgodu nastave

Od 53 škole, u 28 se nastava održava u školi, 13 srednjih škola kombinira modele A i C, dok su maturanti u školama. Za učenike devet škola nastava se odvija online. Radi se intenzivno dostupnosti internetske veze.

Ministar je održao radni sastanak sa županom Radimirom Čačićem o projektima u obrazovanju. Najznačajniji su dogradnja OŠ Ivanec i Glazbene škole u Varaždinu.

- Vlada je u završnim fazama pripreme Fonda za oporavak, teškog preko 22 milijarde eura gdje se vrlo značajan dio za odnosi na obrazovanje i znanost. Ovdje se otvaraju se velike mogućnost za izgradnju škola na način da ih se osposobi za cjelodnevni boravak, za što se treba izgraditi odrađena infrastruktura. Prelaskom na ovakav sistem povećali bismo aktivni broj sati djece u školi, relaksirala bi se satnica, proširila mogućnost da usvajaju druga međupredmetna znanja, te bi se rješavale domaće zadaće, čime bi ostalo više vremena da djeca kvalitetnije provode vrijeme s roditeljima - kazao je ministar Fuchs.

U Hrvatskoj 44 posto škola radi u dvije smjene.

 

Komentara 5

DA
dancuo
22:32 01.02.2021.

Znači slijedeća dva tjedna su ključna. Do 2025.

DU
Deleted user
19:10 01.02.2021.

plenkovićev ministar .. divjak je sf za ovog gospodina

GO
goriodgorijeg
17:58 01.02.2021.

Nastavi se ovako, za sva tjedna. Molim školovane ljude, očito moj faks PMF, nije dovoljan za razumijeti ovaj naslov.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije