Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izigrani studenti

"Fuchs nam je obećao besplatne diplomske, a dobili smo kaos"

fuchs (1)
Pixsell
09.09.2010.
u 18:34

Studenti prijete izlaskom na ulice i upozoravaju da su besplatna četvrta i peta godina za sve i izborene na najvećem prosvjedu.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ) i dalje ne želi reći hoće li diplomski studiji ove godine biti besplatni za sve studente ili neće. Sve će se znati u ponedjeljak na Rektorskom zboru – kratko poručuju. Tako će još koji dan potrajati okrutno držanje u neizvjesnosti studenata trećih godina koji ovih dana ne znaju trebaju li početi razmišljati kako da pronađu i do deset tisuća kuna za svoju školarinu.

– Ovo su obične muljaže. Ministar Fuchs bio je na televiziji i obećao besplatne diplomske. A sada opet imamo kaos – ljutiti su studenti Filozofskog fakulteta u Zagrebu koji su nekoliko puta svoj fakultet držali u blokadi boreći se za besplatno obrazovanje, od kojeg na kraju nije bilo ništa!

Nešto će i ovaj put, kažu, napraviti izda li ih MZOŠ. Možda i prosvjede poput onih poslije kojih su i izboreni besplatni diplomski za sve. Konačnu odluku nestrpljivo očekuje i studentski pravobranitelj Ivan Tomljenović, za kojeg je situacija kaotična, a ljuti se i zbog prenapuhanih školarina.

>>Diplomski studij studenti će plaćati i deset tisuća kuna?!

Komentara 40

MF
mfskolarac
09:38 10.09.2010.

zar je netko toliko naivan da vjeruje ovom bradonji

RI
rimad63
19:40 09.09.2010.

lopine hdezeovske

ZU
zuba
19:03 09.09.2010.

Daj gubi se placeniku....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije