Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ovisno o situaciji

Fuchs: Nadam se da ćemo nakon tjedan, dva sve učenike vratiti u školske klupe

Ministar Radovan Fuchs u obilasku Petrinje
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
15.01.2021.
u 21:17

Ukoliko se ipak online nastava odulji, neki ravnatelji inzistiraju na pisanju ispita uživo

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs održao je danas online sastanak sa svim ravnateljima škola te objasnio kako to da se u školu išlo u vrijeme kad je epidemiološka situacija bila loša, a sad kad je bolja, uglavnom se ide s online nastavom.  

"Prošle godine smo pomno pratili epidemiološku situaciju i držali smo stvar sukladno pokazateljima pod kontrolom. Kad je dosegnula u negativnom smislu vrhunac mi smo uspjeli do kraja dovesti polugodište. Tjedan dana prije je uvedena online nastava u srednjim i nastavljena je pauza boravka učenika u školama preko zimskih praznika. Onda smo ih opet presložili ne bismo li dobili dodatnih desetak dana, uključujući vikende i time smanjili gužve u prometu'', rekao je za Dnevnik Nove TV

''Sada smo došli do jedne bolje epidemiološke slike nego li tada i upravo zbog toga, da se trend oko transportnih rješenja eventualno pogoršao, idemo oprezno. Prvo ćemo pustiti niže razrede, od prvog do četvrtog za koje smo gotovo 100% sigurni da nisu značajni faktor u širenju zaraze, a onda nakon tjedan, dva, ovisno o epidemiološkoj situaciji poslat dijelove obrazovnog sustava u nastavu 'licem u lice''', kazao je Fuchs.

''Ako situacija bude ovakva, nadam se i bolja, da će se svi učenici vratiti u školske klupe. Ukoliko se ipak online nastava odulji, neki ravnatelji inzistiraju na pisanju ispita uživo. Ravnatelji su aktivni, najbolje znaju kako i na koji način iskoristiti određene prednosti u obrazovnom procesu'', rekao je.

VIDEO Ministar Fuchs potvrdio koji razredi kreću u školu od ponedjeljka, a koji ostaju online.

Odgoda nastave odgođena je za 17 škola u Banovini, no ministar tvrdi kako se državna matura neće pomicati. 

''Imajući to u vidu, za učenike s tog područja postoji nekoliko modela kako ćemo to nadoknaditi. U prvom redu to će ovisiti o tome hoće li nadoknada nastave biti potrebna za tjedan ili dva ili nešto duže. O tome će ovisi koji će biti modalitet'', istaknuo je te se osvrnuo na činjenicu da je dio nastavnika najavio odlazak iz županije.

''Morat ćemo pronaći nove ljude, 222 djelatnika škola se nalaze izvan područja zahvaćeno potresom, 22 se ne kane vratiti. Onoga koga nema morat ćemo zamijeniti. Kako? Ne znam, ali zamjene se konstantno događaju u obrazovnom sustavu što se tiče nastavnika i učitelja'', zaključio je ministar.

Ključne riječi

Komentara 11

5S
505.scrtom
21:39 15.01.2021.

gledaj kako se isigurao sa ffp2 maskom,boji se da mu ona obična nije dovoljna

VO
volimnju
22:25 15.01.2021.

i ja se nadam. djeca moraju ići u školu

TO
ToTu
21:45 15.01.2021.

Najgori ministar znanosti i obrazovanja. Da ima minimum morala i odgovirnosti nakon onoga u Seizmoloskom zavodu i pitanju novinara kako su već bili zahtjevi prema MZO-u, ali da su odbijeni on se nasmijao i mislio da on nije bio ministar kad vidi vraga on ih je odbio. Lik je nesposoban i ne moze donijeti ni jesnu odluku sa svojim timom. Slusa udrugu ravnatelja kojoj je svrha postokanja da zadovolji sama sebe. Ta udruga je za racku toliki broj snobova politickih poguranaca i. većinom nesposobnjakovića je sramota za RH. Čast iznimkama kojih je jako malo jer su većina politicki stranački odabir i nisu na mjestima jer su sposobni nego zato jer su podobni. Fuchs je los bio u prvom mandatu, s sad jos gori nista on donio nije samo će stanjebučiti losijim i nazadnijim. Divljak je bils koma sa nekim postupcima, ali za Fucsa svjetlosnu godinu naprednija i donosila je sama većinu odluka i borila se za njih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije