Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSTOJNIK UREDA PREMIJERA

Premijer u Banskim dvorima raspravlja o rekonstrukciji: 'Plenković je znao da će Marić dati ostavku'

Zagreb: Zvonimir Frka Petešić u ime Vlade dao izjavu vezano za ostavku Marića
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/11
Autori: Vecernji.hr, Hina
15.07.2019.
u 17:53

Na pitanje je li i njemu neobična situacija u kojoj premijer i Marić nisu dali zajedničku izjavu o ostavci, kaže kako misli da to građane ne zanima toliko, nego da ih zanima što radi Vlada

Predstojnik Ureda premijera Zvonimir Frka Petešić izjavio je u ponedjeljak da će premijer Andrej Plenković tijekom rekonstrukcije Vlade odlučiti o tomu ukida li se ministarstvo državne imovine te naglasio kako će o svemu javnost biti obaviještena kad završe konzultacije.

"Premijer će odlučiti prilikom rekonstrukcije Vlade o tomu ukida li se ministarstvo državne imovine. Konzultacije su u tijeku i javnost će biti obaviještena kada budu gotove", rekao je Frka Petešić novnarima ispred Banskih dvora gdje traje sastanak premijera sa suradnicima, a spekulira se da je tema rekonstrukcija Vlade.

Istaknuo je kako je predsjednik Vlade znao da će ministar državne imovine Goran Marić danas podnijeti ostavku, a isto to su potvrdili u ponedjeljak popodne u priopćenju iz Vlade, dodavši kako je ministar Marić svoju ostavku uputio predsjedniku Vlade u pisanoj formi, a o tomu je obavijestio javnost prigodom svoga posjeta Novom Vinodolskom.

Frka Petešić nije odgovorio na pitanje, je li premijer tražio od Marića ostavku, ponovivši da je ostavka rezultat razgovora od prije nekoliko dana.

Nije odgovorio niti na pitanje zašto zajedno nisu izvijestili javnost o ostavci, napomenuvši kako u tomu ne vidi ništa sporno. "Nisam primjetio da se cijela javnost pita o tomu, možda pojedini novinari, ali mislim da javnost zanima što radi Vlada, a ne tko i kada daje ostavku", odgovorio je.

Ne zna, kaže, kada su posljednji put ministar Marić i premijer razgovarali niti kada će se znati nova imena u rekonstruiranoj Vladi. Poručio je i da će se premijer vezano za rekonstrukciju Vlade obratiti javnosti te dati izjavu "kada procjeni da je trenutak".

S obzirom da je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković najavio kako će najvjerojatnije sazvati izvanrednu sjednicu Sabora, zbog izglasavanja povjerenja članovima Vlade, novinarima je na upit, kada će se održati ta sjednica odgovorio kako za to nema precizno zadanoga roka.

Ne zna, kaže, ni hoće li svi ministri biti potvrđeni u paketu na izvanrednoj sjednici. "To ćemo još vidjeti", dodao je.

 Premijer Andrej Plenković došao je u ponedjeljak popodne u Banske dvore, gdje se sastao sa suradnicima, s kojima raspravlja o rekonstrukciji Vlade.

Plenković je u pratnji policije ušao u garažni ulaz Vlade u 16,20 te nije bilo nikakvih izjava.

Neslužbeno se doznaje da bi se u Banskim dvorima trebao sastati s Dražen Bošnjakovićem, Gordanom Jandrokovićem i Brankom Bačićem, no nijedan od njih nije viđen. 

Ključne riječi

Komentara 23

Avatar lip_ko_nadan
lip_ko_nadan
19:55 15.07.2019.

Koga briga !

CR
croban1111
19:22 15.07.2019.

Premijer se konzultira sa Pupavcem, Štromarom, Vrdoljakom, Gunjom.............

GE
generacija57
20:04 15.07.2019.

Frka,kaj si ti moj rezervni mozak?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije