Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministri o rekonstrukciji Vlade

Frka-Petešić: Mislim da neću biti ministar. Tolušić: Svi su zamjenjivi, to je odluka premijera

Tolušić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/6
11.07.2019.
u 11:24

Premijer sastavlja svoj tim. Ne vidim problem da bilo koji ministar, pa i ja bude zamijenjen, kazala je ministrica Nada Murganić uoči sjednice Vlade

Uoči sjednice Vlade ministri su komentirali najavu premijera Andreja Plenkovića da ide u rekonstrukciju Vlade. Svi su složni da je to stvar premijera i da on ima pravo odlučiti. Neki su komentirali i mogućnost svojih smjena.

Premijer će odlučiti o svemu Zvonimir Frka-Petešić, predstojnik Ureda premijera demantirao je da će zamijeniti Mariju Pejčinović Burić. "Nemam nikakvog afiniteta, osim posla kojeg radim", rekao je. Nije bilo razgovora o tome tko će biti šef diplomacije rekao je Frka-Petešić novinarima. "Imam jako važnu odgovornost kao šef kabineta premijera i mislim da je to sasvim dovoljno. Vjerujem da ću to i ostati", rekao je.

Sadašnja ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić u listopadu preuzima dužnost glavne tajnice Vijeća Europe. 

Frka-Petešić karijerni je diplomat od sredine 90-ih godina, među ostalim i s bogatim iskustvom rada u hrvatskom veleposlanstvu pri Europskoj uniji, a od 2017. na dužnosti je predstojnika ureda premijera Andreja Plenkovića.

"Koliko puta ste me to puta pitali. Uvijek imam isti dogovor. Premijer sastavlja svoj tim. Ne vidim da bilo koji ministar, pa i ja bude zamijenjen", kazala je ministrica Nada Murganić uoči sjednice Vlade.  Kad je u pitanju njezina ostavka, s obzirom na stanje u sustavu socijalne skrbi, kazala je kako je stanje u resoru zaista teško, ali ne ovisi o jednim čovjeku. 

Murganić je ocijenila da je sustav socijalne skrbi organiziran i funkcionira, što se pokazalo i u slučaju tragedije u Đakovu.

"Moramo biti svjesni da građani žele da se promjene dogode. Prvi odgovorni je premijer. Na njemu je da odluči", kazala je ministrica obrazovanja Blaženka Divjak.

"O svemu odlučuje premijer. Nemam što drugo komentirati", kazao je ministarv turizma Gari Cappelli. "Svi su zamjenjivi, to je odluka premijera", kazao je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

 

Komentara 2

SP
speleolozirelkovićimaldini
12:17 11.07.2019.

ako nitko iz skupa saucha,opačić,puh,ronko,škibola i mišić ne uđe u vladu smatrat ću i hdz i premijera plenkovića ,,komunjarama,, ,,crvenima,, ,,masonima,, ,,lopovima,, ,,nemoralnim,,

FN
Fr@njo
11:36 11.07.2019.

Plenkovic se moze malo izpolirati uciniti nesto dobro za RH, dati vodjenje MVPiEI sadasnjoj Veleposlanici u Bernu ,Andreji Bekic.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije