Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Seljaci izašli s kan

Friščić prvi, Bajs drugi, Koren peti, Hrg dvanaesti na listi HSS-a

'05.11.2011., Koprivnica - HSS je odrzao presicu na Jelacicevom trgu u sredistu grada. Potpredsjednik Sabora i sef HSS-a Josip Friscic i ministar turizma Damir Bajs. Photo: Marijan Susenj/PIXSELL'
'Marijan Susenj/PIXSELL'
07.11.2011.
u 10:51

Čelnici HSS-a najavili kako očekuju ponavljanje rezultata s prošlih izbora, dakle tri saborska mandata u II. izbornoj jedinici

Glavni stožer HSS-a izabrao je članove stranke koji će se naći na kandidacijskoj listi za Sabor u drugoj izbornoj jedinici. Očekivano, kao i dosad, nositelj liste je predsjednik stranke Josip Friščić. Drugo mjesto zaradio je potpredsjednik HSS-a i ministar turizma Damir Bajs, a treće mjesto zauzeo je zagrebački župan Stjepan Kožić.

Ako se ostvare najave ministra Bajsa, koji je u subotu pri posjetu Koprivnici izjavio kako očekuje da stranka ponovi uspjeh s prošlih parlamentarnih izbora, kada su im birači druge izborne jedinice povjerili tri saborska mjesta, to znači da bi od haesesovaca iz Koprivničko-križevačke županije fotelju osvojio jedino Friščić.

Iako prema većini anketa HSS prije mjesec dana ne bi ni prešao izborni prag, Bajs je istaknuo kako su im rezultati u anketama sve bolji kako se bliže izbori. Tako, kaže, HSS trenutačno osvaja dva mjesta, a vjeruje da će se do izbora situacija još poboljšati.

Na prošlim izborima HSS se predstavio zajedničkom listom s tadašnjim koalicijskim partnerom HSLS-om, koji će ovaj put, prema tvrdnjama šefa Darinka Kosora, u utrku za Sabor samostalno. Prije četiri godine u drugoj izbornoj jedinici skupljeno je dovoljno glasova da u Sabor, osim Friščića i Bajsa, ode i HSLS-ova Bjelovarčanka Đurđa Adlešič, koja je naknadno napustila stranku.

Osim Friščića, na kandidacijskoj listi HSS-a iz Koprivničko-križevačke županije su se našli i župan Darko Koren na petom mjestu, šefica koprivničke organizacije stranke Karmen Antolić kao deveta po redu, potpredsjednik županijskog HSS-a Branko Mesarov na 11. mjestu i križevački gradonačelnik Branko Hrg na 12. mjestu.

Usporedbe radi, na izborima 2007. godine, osim predsjednika stranke, iz HSS-a se s područja županije od sadašnje postave našao jedino Hrg, i to na 6. mjestu.

Komentara 7

Avatar pretorijanac
pretorijanac
13:04 07.11.2011.

NO PASARA! Definitivno ova lista bude \"pometena\" sa ovakvim likovima na njoj a koji su s HDZO-om \"sadili tikve\"....

VI
vidimškoj
13:18 07.11.2011.

da mi je vidit seljaka koji će vam dat glas.

UD
udrimuski
16:02 11.11.2011.

nećete vi ni blizu sabora više...prodani...hahahahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije