Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Friščić: Nećemo na cesti riješiti probleme seljaka

jadranka kosor i josip friščić
Željko Hladika
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
03.03.2010.
u 14:39

II nakon ovog sastanka mi izlazimo pred javnost kao što smo izišli prije nešto više od dvije godine, da kažemo kako koalicija nema tri odvojene poljoprivredne politike nego je poljoprivredna politika jedna, tvrdi Friščić.

Komentirajući svoju izjavu danu nakon prošlih seljačkih prosvjeda kako će prvi sjesti na traktor ako se ne ostvari dogovoreno, Friščić je rekao da od te svoje izjave ni danas ne bježi jer ono što je dogovoreno mora poštovati.

- Jednako tako i sada govorim da nećemo na cesti riješiti ove zahtjeve. U odnosu na onaj prosvjed, ostalo je, po izračunu ministarstva, oko 180 milijuna kuna i to je u proračunu i to će se realizirati. Sve što je tada dogovoreno bit će realizirano i to je u potpunosti u proračunu zatvoreno. Očekuje da se i s ratarima sjedne i razgovara i da se u okviru realnoga dogovori i da se onda to što se dogovori ispoštuje - kazao je Friščić i zaključio:

- A to što netko koristi neke udruge za svoje političke svrhe jer će nekoga rušiti ili neće rušiti, to je demokratsko pravo da svatko prema svom nahođenju, ali s punom odgovornošću pokreće ljude.

- I nakon ovog sastanka mi izlazimo pred javnost kao što smo izišli prije nešto više od dvije godine da kažemo kako koalicija nema tri odvojene poljoprivredne politike nego je poljoprivredna politika jedna, da u proračunu imamo osigurana sredstva za ono što imamo, da vrata Vlade, ministarstava i političkih stranaka uvijek moraju biti otvorena za razgovore, dogovore i pregovore, da smo uz sredstva koja su u proračunu uvijek pronalazili rješenja i sada nije nemoguće da se i kroz repromaterijal i na određene druge načine stvaraju uvjeti u resoru poljoprivrede da ona bude konkurentna, da naši proizvođači temeljem svojeg ulaganja i proizvodnje mogu preživjeti - kazao je nakon sastanka vodstava HDZ-a i HSS-a predsjednik HSS-a Josip Friščić.

Premijerka Kosor istaknula je odličnu suradnju između dviju stranaka.

- Mogu reći da je naša suradnja uistinu odlična i čvrsta, dogovorili smo još nekoliko zajedničkih aktivnosti. Prema tome, punim jedrima naprijed u savladavanje krize, jačanje hrvatskog gospodarstva i završavanje pregovora za ulazak Hrvatske u EU. Odličan sastanak, odlična suradnja, odlični zaključci - komentirala je premijerka i predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor.

Komentara 24

I3
ivica-39
14:58 03.03.2010.

friščić je seljak po karaklteru i nema veze sa seljačkom strankom. On je to i govorio treba iskoristiti šansu i otišao u koaliciju, zbog privilegija i dobre penzije. Ali mora znati da se sve mjenja, tako može i njegov status u stranci ali i nezaslužena mirivina.

OB
-obrisani-
15:51 03.03.2010.

jadni seljaci ako ih ovaj lopov zastupa. prodana duša koja se svih temeljnih seljačkih interesa odrekla da bi sačuvala svoju guzicu i fotelju. tipičan primjer kadra BANDE LOPOVSKE!!!

JA
jarac
14:57 03.03.2010.

Šišljagić. bivši kapetan JNA predvodi seljački bunt. Seljacima potpora u njihovim traženjima, ali u čemu je kapetan zakinut?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije