Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAD URGIRAO

Francuska poslala upozorenje o 'ozbiljnoj radijacijskoj prijetnji' u Kini, vlasti govore da je sve 'u redu'

Xinhua Headlines: Ready! Sino-European nuclear power unit to fuel global fusion
Foto: /XINHUA/PIXSELL
1/3
14.06.2021.
u 10:12

Iz elektrane su se obratili javnosti po pitanju ovog problema, govoreći kako su razine radijacije 'normalne'

Francuska kompanija koja djelomično posjeduje te vodi kinesku nuklearnu elektranu nedaleko od Hong Konga prošloga je tjedna poslala američkoj vladi upozorenje o ''ozbiljnoj radijacijskoj prijetnji'' za okolno stanovništvo. 

Kako prenosi CNN, američka vlada održala je nekoliko sastanaka na ovu temu, no zaključili su da zasad ozbiljnije prijetnje nema. 

U upozorenju kompanije Framatome stoji i kako je kineske vlasti za sigurnost podigle i maksimalnu dopuštenu granicu radijacije van Taishan nuklearne elektrane, inače najveće na svijetu, kako ju ne bi bili prisiljeni zatvoriti. 

Iz Ureda američkog predsjednika Joea Bidena govore pak kako su u kontaktu i s francuskom i kineskom vladom, a poručili su kako bi zasigurno reagirali ako se radi o opasnosti za stanovnike okolnih mjesta, među kojima je i multimilijunski grad Hong Kong. 

Iz elektrane su se obratili javnosti po pitanju ovog problema, govoreći kako su razine radijacije 'normalne'. 

- Nije neuobičajeno da su se Francuzi obratili SAD-u, ali Kina voli govoriti kako je uvijek sve u redu, kazala je Cheryl Rofer, umirovljena američka znanstvenica.

VIDEO Prodano je najskuplje parkirno mjesto na svijetu: Kupac je platio oko 8 milijuna kuna!

Ključne riječi

Komentara 2

FA
FantaOrange
11:25 14.06.2021.

Dok ima crvenih na ovom svijetu nitko nije siguran

Avatar Naravno
Naravno
11:24 14.06.2021.

Francuska kompanija koja djelomično posjeduje te vodi kinesku nuklearnu elektranu nedaleko od Hong Konga prošloga je tjedna poslala američkoj vladi upozorenje o ''ozbiljnoj radijacijskoj prijetnji'' za okolno stanovništvo.?????? Valjda treba kineskoj vladi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije