Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE PROŠAO NA NATJEČAJU

Franolić: Nisam nikad od HDZ-a tražio uhljebljivanje. Imam odlična primanja

Igor Franolić
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/3
03.07.2019.
u 14:31

Stričak: Navode g. Franolića nemam potrebe komentirati, “razlozi” zbog kojih se iščlanio najbolje govore o njemu samom

Odlazim časno i uzdignute glave, poručio je predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću mr.sc. Igor Franolić, dipl. ing. prometa iz Ludbrega, i na kraju pisma citirao pjesmu "1909." A. G. Matoša, koja završava stihovima:

"Jer Hrvatsku mi moju objesiše,

Ko lopova, dok njeno ime briše,

Za volju ne znam kome, žbir u uzama!"

Franolića su zbog teksta ostavke na članstvo u HDZ-u neki odmah nazvali uhljebom.

"Čekao sam dane i mjesece, čekao sam i kao mali svog oca, hrvatskog branitelja, VUKOVARSKOG BRANITELJA, koji je jedan od rijetkih posljednjih policajaca koji je uspio izvršiti proboj po kukuruzištu i onda doći u Zagreb i podnijeti prijavak vrhovnom zapovjedniku i prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu. Gospodine Plenkoviću, mislim da sam dosta čekao." Piše to u ostavci koju je taj kandidat za gradonačelnika Ludbrega na izborima 2013. i bivši direktor komunalnog poduzeća Lukom poslao i Plenkoviću i glavnom tajniku HDZ-a Gordanu Jandrokoviću, nezadovoljan rezultatima koje postiže HDZ u Ludbregu, a posebno, ističe, odnosom predsjednika županijskog HDZ-a i saborskog zastupnika Anđelka Stričaka prema njemu.

"Unazad četiri godine trpio sam unutarstranačko maltretiranje i represiju, upućen na Časni sud, oduzeto mi je pravo glasovanja ili kandidiranja na posljednja dva unutarstranačka izbora, a sve po nalogu Anđelka Stričaka i naravno, bez ikakvih racionalnih argumenata", piše i navodi rezultate koje je ostvario na izborima u svom gradu.

"Poštovani gospodine predsjedniče HDZ-a, gospodine Plenkoviću, magistre znanosti upravo kao i ja, želim istaknuti da sam svoj magistrat stekao znanjem, trudom, htijenjem i zalaganjem upravo kao i Vi. Trebaju li Vam takvi ljudi? Očito ne", navodi dalje. I onda dolazi posebno zanimljiv dio koji je izazvao i najviše reakcija. Piše da se unatrag tri godine dva puta javljao na natječaj za člana uprave Hrvatskih cesta. Prvi natječaj je bio poništen, a na drugom mu je bilo jasno da je ispao zbog "međustranačkog ustupka između HDZ-a i HNS-a". Prošle godine javio se i na natječaj za šefa odjela Hrvatskih cesta u Varaždinu, no Stričak je, tvrdi, ishodovao poništavanje natječaja koji je ponovno raspisan i prije nekoliko dana opet poništen.

Franolić za Večernji list kaže da od stranke nije nikad tražio uhljebljivanje. Magistar je prometnih znanosti, dovršava doktorat, zaposlen je u velikoj tvrtki na području Zagrebačke županije na visokopozicioniranom radnom mjestu, ima odlična primanja i predaje još i na visokom učilištu. Ono o javljanju na natječaje u pismu naveo je, kaže, samo zato da se vidi što je sve sprečavao Stričak koji ga je, napominje, i prijavio i stranačkom Časnom sudu s izmišljenom pričom. Sud je slučaj trebao riješiti unutar tri mjeseca, no sve je trajalo četiri godine, samo kako se u tom vremenu ne bi mogao kandirati za unutarstranačke pozicije. Na natječaj za šefa odjela HC-a u Varaždinu javio se i kako bi bio bliže domu i ne bi morao putovati dva sata dnevno.

– Navode g. Franolića nemam potrebe komentirati, “razlozi” zbog kojih se iščlanio najbolje govore o njemu samom. Što se tiče pak rejtinga naše stranke u Varaždinskoj županiji, o njemu najbolje govore izborni rezultati. Dugi niz godina HDZ nije bio ovako snažan i postizao ovako dobre rezultate: od 28 JLS-a na području VŽ-a vodimo ih 11, a imamo i 15 predsjednika gradskih/općinskih vijeća. Ukupno svaki treći vijećnički mandat je HDZ-ov (34%), a imamo i predsjednika Županijske skupštine. Činjenice su činjenice – kaže Anđelko Stričak, predsjednik HDZ-a Varaždinske županije. 

VIDEO Plenković komentirao predloženu predsjednicu Komisije: Nije slučajno izabrana

Ključne riječi

Komentara 5

AW
awa
14:39 03.07.2019.

Nije tražio,sam se uhljebio.

PA
Prosvijećeni apsolutist 2
14:49 03.07.2019.

Eee moji Hrvati. Uskoro će izbori, a vi glasujte, ako niste umorni od života u ovoj zemlji.

OB
Oblivion
16:20 03.07.2019.

Ja bi se nakon takvog istupa od srama preselio na južni pol

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije