Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIOPĆENJE

Crkveno-pravni postupak protiv svećenika osumnjičenog za pedofiliju u završnoj fazi

Fratar pedofil
YouTube screenshot
28.05.2018.
u 08:42

Crkveno-pravni postupak, pokrenut protiv fra Gracijana Gašperova, osumnjičenog za grijeh protiv šeste zapovijedi Dekaloga s maloljetnom osobom, u završnoj je fazi.

Hrvatska provincija franjevaca konventualaca objavila je priopćenje vezano uz slučaj pedofilije u samostanu sv. Frane u Splitu, a u kojem piše kako je crkveno-pravni postupak (prethodna istraga) pokrenut protiv fra Gracijana Gašperova, člana tog samostana, osumnjičenog za grijeh protiv šeste zapovijedi Dekaloga s maloljetnom osobom u završnoj fazi.

Kako se navodi u priopćenju, nakon zaključenja prethodne istrage dokazni je materijal proslijeđen 15. svibnja 2018. Generalnoj kuriji Reda franjevaca konventualaca, a nakon analize dostavljenih materijala i mišljenja Prokuratora Reda, generalni ministar Reda franjevaca konventualaca fra Marco Tasca je, u žurni postupak, proslijedio dokumentaciju Kongregaciji za nauk vjere, nadležnoj za najteža kaznena djela.

"Budući da je 23. svibnja 2018. godine, Generalnom ministru Reda stigla zamolba fra Gracijana Gašperova u kojoj spomenuti, svjestan svojih pogrešaka, kako bi omogućio što prije vršenje pravde prema žrtvama, a zbog dobra Crkve i Reda, moli oprost od obveza koje proizlaze iz svetog reda (usp. kan. 290 § 3), kazneni postupak se ne bi morao održati, budući da bi se osumnjičenome za počinjeno kazneno djelo ovim putem udijelilo ono što zahtijeva najteža kanonska kazna."

O konačnoj odluci Kongregacije za nauk vjere javnost će biti pravodobno obaviještena. "Nakana je ovog priopćenja obavijestiti zainteresiranu javnost, napose žrtve s kojima suosjećamo, da se na spomenutom slučaju radi intenzivno, kako bi se pravda izvršila i vratilo povjerenje", navodi se na kraju priopćenja

Komentara 31

Avatar Retardo
Retardo
09:38 28.05.2018.

Nenad Stazić je jučer na Fejsu napisao slijedeće: "Izgleda da u svibnju 1945. posao nije obavljen temeljito. Kakva šlampavost pobjednika!" Gdje je vijest o tome?

BA
bakulušić
09:19 28.05.2018.

Nakon što je Crkva osudila ratifikaciju Istanbulske konvencije, novinske naslovnice nas svakodnevno bombardiraju stvarnim i izmišljenim grijesima svećenika namećući Crkvi grijeheza koje nije i ne može biti odgovorna, Čuvenu partizansku krilaticu "popovi lopovi" njihova djeca su preinačila u "popovi pedofili" i to nam žele utisnuti duboko u svijest. Istovremeno se dive pedofiliji jedne profesorice koja je zavela svog učenika,dječaka mlađeg dvadeset pet godina i danas je jedna od ikona Europe. Tu im je prihvatljiva ona Isusova: - Neka prvi baci kamen onaj koji je bez grijeha!

AM
AMD------------------------
13:12 28.05.2018.

e moja katolicka crkvo,posrnula si ,da gore nemoze ! oci imate a slijepi ste, celibat je zadnje cega se muski svijet moze drzati-iz toga ste privlacni za odvratne perverzije a ova je naj odvratnija,neoprostiva je !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije