Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kandidat za gradonačelnika

Franić: Split mora biti metropola, mora sam upravljati svojim šumama i pomorskim dobrom

Predstavljanje kandidature Ante Franića za gradonačelnika Splita
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/4
08.05.2021.
u 10:29

Želimo ulagati u malo i srednje poduzetništvo, u studente, nezaposlene, učenike i inovatore. Želimo raditi planski, a ne stihijski. Nismo zaboravili ni umirovljenike, osobno vodim računa i o njima, kazao je Franić

Gradonačelnički kandidat koalicije stranaka SDP i HSU Ante Franić u subotu je predstavljajući program rekao da ima viziju vođenja grada kojemu je potreban razvojni iskorak.

Rekao je da svoje obrazovanje i iskustvo, kao i iskustvo rada u korporaciji u privatnom sektoru želi staviti u funkciju grada. Uvjeren je kako je jedini kandidat koji osim formalnog obrazovanja ima iskustvo u vođenju projekata.

Osim potrebnog razvojnog iskoraka koji čekamo više od 40 godina potreban je i operativni, nematerijalni koji može povezati gradske tvrtke i koji može efikasno voditi naš grad. Jedan od prvih projekata kojeg ćemo uvesti u grad su javne financije, to nam je jedan od prioriteta, najavio je Franić.

Također je rekao da će donijeti novu strategiju razvoja grada, a nakon toga PPU, pa GUP. Kao jedan od gorućih problema u gradu naveo je promet i najavio da će u prve dvije godine riješiti ulaz i izlaz iz gradske luke, autobusni i željeznički kolodvor, a inzistirati će na gradnji moderne dvotračne pruge prema Splitu budući smo jedina država u Europi koja svoja dva najveća grada nije povezala, istaknuo je.

VIDEO Kerum, Ramljak, Franić, Puljak i Grković: Žestoko sučeljavanje kandidata za gradonačelnika Splita

Split mora biti metropola, kao drugi grad u Hrvatskoj, rekao je i dodao da grad mora sam upravljati svojim šumama i pomorskim dobrom.

Koalicija ima čitav niz paketa mjera za obrazovanje, žele graditi osnovnu školu na Kili, proširiti osnovnu školu na Ravnim njivama. Među ostalim će izgraditi parking mjesta na Plokitama i Spinutu, osobitu pažnju želi posvetiti mladima kojima je poručio kako će im dati potporu da ostanu u svojem gradu, a sukladno tome će izgraditi i POS u Hercegovačkoj ulici sa 450 stanova, te na Siroviji. Pronalaziti će i male lokacije za izgradnju 20, 30 i 50 stanova, jer žele  kontinuitet POS- a.

"Želimo ulagati u malo i srednje poduzetništvo, u studente, nezaposlene, učenike i inovatore. Želimo raditi planski, a ne stihijski. Nismo zaboravili ni umirovljenike, osobno vodim računa i o njima. Od ministarstva ću tražiti hotel Zagreb u Duilovu gdje želimo napraviti moderan dom za umirovljenike, kao i u Domu za željezničare na Brdima", najavio je Franić.

Ključne riječi

Komentara 2

IV
ivanmerlin99
10:59 08.05.2021.

Ovaj ima fakultet a ne zna da u Hrvatskoj ni jedan grad nije metropola, 1milijun stanovnika je minimum da grad bude metropola... Kod nas je normalno da izvrnemo riječi naopako pa nam metropola može biti i grad s 20 tramvajskih stanica, isto tako smo obezvrijediti RIJEĆ volontirati, svuda u svijetu je to besplatan rad, samo kod nas je to pojam za rad da se izbjegne porez, npr Šuker volontirati u HNS, a ima plaćene dnevnice, službeni auto, plaćen smještaj, režije, a porez, nula bodova

BE
berija
10:47 08.05.2021.

Manje piti žestoka pića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije