Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kornatska tragedija

Frane Lučić došao u DORH, trebao bi postići nagodbu oko naknade štete

Frane Lučić s odvjetnikom
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
08.03.2019.
u 09:48

Lučić je početkom veljače djelomično dobio spor radi naknade štete protiv grada Šibenika i Republike Hrvatske koji su mu prema nepravomoćnoj presudi zagrebačkog Općinskog radnog suda dužni isplatiti 1,75 milijun kuna

Jedini preživjeli vatrogasac iz kornatske tragedije Frane Lučić danas je, u pratnji odvjetnika, došao u sjedište Državnog odvjetništva gdje bi, kako se očekuje, trebao postići nagodbu oko naknade štete.

U sjedište Državnog odvjetništva u Gajevoj ulici Lučić je s odvjetnikom Šimom Savićem došao nešto prije 9 sati.

Lučić je početkom veljače djelomično dobio spor radi naknade štete protiv grada Šibenika i Republike Hrvatske koji su mu prema nepravomoćnoj presudi zagrebačkog Općinskog radnog suda dužni isplatiti 1,75 milijun kuna i uz to nadoknaditi dosadašnje i buduće troškove tuđe pomoći i njege, izgubljene zarade te poboljšane prehrane.

No, Državno odvjetništvo na tu je presudu uložilo žalbu zbog bitne povrede odredaba parničnog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja te pogrešne primjene materijalnog prava u nepravomoćnoj presudi.

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković izjavio je 28. veljače kako očekuje da bi se za tjedan - dva mogao postići dogovor oko nagodbe s Franom Lučićem. I Vlada je ranije potvrdila da će Državno odvjetništvo pokušati postići pravičnu nagodbu s Lučićem.

Nepravomoćnu presudu Lučić je dobio nakon više od dvanaest godina od tragedije u kojoj je tijekom rutinske intervencije gašenja požara na otoku Kornatu poginulo 12 vatrogasaca iz Šibenika, Vodica i Tisnog, dok je on preživio s višestrukim ozljedama.

VIDEO Prosvjed podrške Frani Lučiću:

Ključne riječi

Komentara 2

OB
ObrenM
13:59 08.03.2019.

Svim ovima sto koce naknadu Lucicu ,zelio bi da imaju povrjede duplo manje od Frane,a dao bi im duplo vecu naknadu.Bilo bi zanimljivo vidjeti njihove rekacije na visinu odstete.Neka ih bude sram.

PR
PrimoracRi
16:56 11.03.2019.

Nema novca koji mogu vratiti zdralje ovom čovjeku ali budite čovječni , pa obeštetite čovjeka pošteno bez natezanja. Kolike ste silne milione zamračili može vas biti stid . Kad vam treba gasiti vikenice i vile po jadranu onda su herojii , kad treba uzvratiti zahvalnost odšetom koja je malena naspram zdravlja nema vas.Znamo sve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije