Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koja je adresa

Frane i cijela njegova obitelj žele skinuti famu s kornatske tragedije

lucic
Hrvoje Jelavić/Pixsell
02.09.2010.
u 21:02

Postupak obitelji Lučić pred sudom u Šibeniku završen je. Čekamo izricanje presude pa ćemo se očitovati, kaže Bilić-Erić

Istina je jedino što zanima Franu Lučića i obitelj. Ono Obitelj Lučić želi da se skine fama s tragedije na Kornatima. Zato smo podnijeli tužbe – rekao je odvjetnik Tvrtko Bilić-Erić, koji zastupa Franu i njegovu obitelj u odvojenim postupcima. – Postupak obitelji Lučić pred sudom u Šibeniku završen je. Čekamo izricanje presude pa ćemo se očitovati.

Ništa prije toga! – kaže Bilić-Erić. Drugi postupak, kojim Frane traži odštetu od RH, MUP-a i Grada Šibenika u fazi je vještačenja Franina zdravlja. Tvrdnje kako je tužba na “krivoj adresi” odvjetnik Bilić-Erić nije htio komentirati, kao ni navode DORH-a da država nije odgovorna po Zakonu o zaštiti i spašavanju ni po Zakonu o vatrogastvu. Doznajemo da se Bilić-Erić u tužbama upravo poziva na te zakone. Franu Lučića jučer nismo uspjeli dobiti. Njegov je otac Vilim kazao kako je sve ovo iznimno stresno za njega.

– Frane je pred operacijom. Bilo mu je previše svega ovoga što se događa. Sada molimo za mir, zdravlje je najvažnije! – kaže Lučić.

Komentara 2

TR
trckaralo
21:08 02.09.2010.

E pa frane, bija si tamo i lipo nam svima reci kaj se desilo. Tako ćeš jedino prekinut famu kornata! I nije mi jasno, jesul tamo digli spomenik vatrogascima ili apostolima? Kako će netko za 20-30 godina znati da su ti križevi za vatrogasce?????

BA
baš
22:11 02.09.2010.

Upravo treba tužiti državu jer sigurno država nije osigurala ono što je trebala osigurati \"ruku bih u vatru stavija\", jer je ta \"država\" štitila interes ministra financija, odnosno resornih ministara, odnosno politike, a politika koja se u vatrogastvu vodi kao i u drugim sektorima 100% nije dobra. Ne možeš donijeti zakone (Sabor) kojih se ne pridržava onaj tko treba osigurati novac, pa to mu je posao, za to prima plaću, za to je izabran, a ne da mi stalno tumači kako je bilo prije, to znam i sam, al\' ne znam kako postići bolje, zato nisam školovan, nisam plaćen i nisam odgovoran. Tako bi naši sudovi (da suce nije strah svoje sjene) jednom počeli stvarno štiti građane od države, a ne državu od njenih građana (osim ako su teroristi). Kada to počne imat ćemo grdnih problema, neki više neki manje. Nadam se samo da će početi što prije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije