Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
anketa pokazala

Francuzi i Nijemci nisu previše zabrinuti idejom da Britanija napusti EU

eurospka unija, zastava
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
01.12.2013.
u 14:55

Anketa je provedena na više od 5000 ispitanika u Ujedinjenom Kraljevstvu, Njemačkoj, Francuskoj i Poljskoj

Anketa provedena na više od 5000 ispitanika u Ujedinjenom Kraljevstvu, Njemačkoj, Francuskoj i Poljskoj pokazala je da su Britanci više neprijateljski nastrojeni prema Europskoj uniji i njezinoj politici, od ispitanika u druge tri članice EU, piše The Guardian.

Anketa je također pokazala da kontinentalne članice izrazito nisko podržavaju britansko članstvo u Uniji.

Samo 9 posto njemačkih i 15 posto francuskih ispitanika, upitanih o doprinosu Ujedinjenog Kraljevstva Uniji, smatraju da Ujedinjeno Kraljevstvo ima pozitivan utjecaj na EU. Poljski ispitanici nešto pozitivnije gledaju na doprinos Ujedinjenog Kraljevstva Uniji. Njih 33 posto ih smatra da ta zemlja ima pozitivan utjecaj na EU.

Ispitanici druge tri članice također nisu previše zabrinuti idejom da Britanija napusti Uniju. 24 posto Francuza, 36 posto Nijemaca i 51 posto Poljaka kazalo je da će izlazak Ujedinjenog Kraljevstva iz Unije imati negativan učinak.

>> 'Škotska će biti uređena po mjeri djeteta'

Komentara 5

Avatar DonLon
DonLon
15:00 07.12.2013.

Velika Britanija uplacuje u EU budzet priblizno isto kao i Francuska, malo vise od Italije. Te tri zemlje su druga, treca i cetvrta po visini uplacivanja i svaka od njih placa vise nego slijedecih pet zajedno. Prva je Njemacka. BIlolo bi lijepo kada bi se provjerilo prije komentiranja.

XA
xaron
19:05 07.12.2013.

Pošteno govoreći Britanci Nikad nisu bili jako oduševljeni ulaskom u EU. To su učinili pod pritiskom US koja je tako imala veliki indirektan uticaj na EU politiku.

DZ
dzukaficuka
20:47 08.12.2013.

Bas si nisam siguran da EU ne ma paniku radi GB obrnito mislim.Tako su D F tvrdili za Ukrajinu i Tursku 2004 da ih ne trebaju sad im puse onu stvar .Jer da su imalo bili pametni Ukrajina je trebala biti u EU prije ove Gamadi iz Zslovenije i Grcke Cipra itd.Sad je panika ha ha ha Janukovic nece da trpi uvrede iz DDR F koji su bili prije i sad NIKO i NISTA jednostavno STETOCINE

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije