Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otimaju se za njegov kruh

Francuz prije četiri godine doselio u Hrvatsku i radi svoj posao iz snova

Bruno Alloro
Foto: Deutsche Welle
28.08.2018.
u 18:05

Pekara 'Zrno ljubavi' popularna je među Kaštelanima, a za sve je 'kriv' pedesetogodišnji Francuz Bruno Alloro

Kruh s orasima i gorgonzolom, maslinama, sušenim rajčicama, vinom ili pršutom, brioši, quiche lorraine, tartovi i razni drugi primamljivi keksi i kolači u pekari "Zrno ljubavi" u Kaštel Gomilici kraj Splita zamijenili su tipičnu ponudu bureka, slanaca, krafni ili običnog bijelog kruha. Za sve je 'kriv' pedesetogodišnji Francuz Bruno Alloro koji u ovom dalmatinskom mjestu živi i radi zadnje četiri godine, piše Deutsche Welle.

– "Imao sam svoju pekaru u francuskoj pokrajini Bretanji, potom sam odlučio preseliti u Kanadu, Quebec, no zbog problema s vizom nisam mogao ostati. Tada sam na internetu naišao na oglas jedne splitske firme koja je tražila francuskog pekara. I to je bilo to – ispričao je on.

– Kad sam prvi put sletio u Split, odmah sam se osjećao kao kod kuće – dodaje.

Njegovi sumještani odmah su ga prihvatili pa u njegovu pekaru stižu stalne kupce i iz malo udaljenijih mjesta.

– Tajna je u jednostavnoj recepturi, nema nikakvih aditiva. Sve radimo od samo tri vrste brašna koje dolazi iz mlina u Žrnovnici – kaže.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

>> Pogledajte i razgovor s Bojanom Glavaševićem

Komentara 8

DU
Deleted user
19:57 28.08.2018.

Jesenti milu bigulicu, preporučio bih monsieuru Bruni Allorou da si za poslovnog partnera uzme Glavašević Bokija. "Uvaženi" gospo'n Boki upravo se riješio teših i odgovornih dužnosti i obveza u SDP-u i sad je slobodan kao ptica na grani i šire.. Bila bi neprocjenjiva šteta da njegove briljantne poslovne sposobnosti, koje u onom tužnom i jadnom SDP-u nije znao cijeniti nitko, ne budu iskorištene na optimalan način. Gospo'n Boki je spreman zasukati rukave i mijesiti tijesto za kruh od mraka do jutra, a uz takav radni entuzijazam poslobni uspjeh ne može izostati. Mašala.

SA
samoborka
19:54 28.08.2018.

Kamo su nestali povratni glagoli u hrvatakom jeziku? Covjek SE doselio! Drugo, na hrvatskom se kaze pekarnica,i to je jedino knjizevno i ispravno!

PR
prajdali100
20:49 28.08.2018.

Svaka čast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije