Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Let MH370

Francuski tužitelji: Dio krila koji je pronađen na Reunionu sigurno pripada nestalom avionu

MH370
Foto: Reuters/PIXSELL
03.09.2015.
u 18:25

Dio krila, odnosno zakrilce, pregledali su u Francuskoj međunarodni stručnjaci za avijaciju.

Dio krila koji je pronađen na otoku Reunion sigurno pripada nestalom zrakoplovu s leta MH370, potvrdili su francuski tužitelji.

Kako javlja BBC, dio krila, odnosno zakrilce, pregledali su u Francuskoj međunarodni stručnjaci za avijaciju.

Tužitelji u Parizu kazali su da je tehničar iz tvrtke 'Airbus Defense and Space (ADS-SAU)' u Španjolskoj, koja je izradila dio za Boeing, formalno identificirao jedan od tri broja pronađenih na zakrilcu kao broj s MH370.

Zakrilce je na Reunionu koji se nalazi istočno od Madagaskara u Indijskom oceanu pronađeno u srpnju, a nakon njegova pronalaska francuske vlasti pokrenule su potragu oko otoka i na njemu kako bi pronašli još ostataka nestalog aviona.

Podsjetimo, Boeing 777 kompanije Malaysia Airlines nestao je na letu iz Kuala Lumpura u Peking u ožujku 2014. U njemu je bilo 239 putnika i članova posade.

Uslijedila je opsežna potraga, a razlozi njegova nestanka nisu otkriveni.

>> I na Maldivima pronađeni dijelovi zrakoplova MH370?

>> Službeno potvrđeno: Avion Malaysia Airlinesa s leta MH370 završio je u Indijskom oceanu

Komentara 3

NE
Nepokolebljiv
18:56 03.09.2015.

Probajmo analizirati tu "nesrecu"! Gdje god da je avion "pao" tamo je dosao nakon sto je netko izveo nekoliko vrlo, vrlo zahtjevnih radnji unaprijed pazljivo planiranih i smisljenih izbjegavajuci radare, satelite, kontrolore leta ...! Previse "slucajnosti" a da bi bile slucajne pa onda pao u more! Ako je nekome bilo do rusenja aviona u more to je mogao napraviti na onom mjestu gdje je iskljucio transponder bez puno komplikacija! Samo naglo ponirati i za dvije minute se smrska u morsku povrsinu ako se prije ne raspadne radi prekoracenja brzine koju avion moze izdrzati. Djelone koje su nasli su djelovi koji nisu krucijalni za staticku funkcionalnost trupa i lagano ih se nadomjesti! Ti djelovi mi izgledaju samo kao mamac da se zamete trag! Misljenja sam da netko ima planove za jedan prijevoz necega za sto je potreban veliki avion kojim se moze nesto jednom "prosvercati" u tesko pristupacnu lokaciju. Bojim se da cemo za godinu dvije kada se prasina slegne i paucina pokrije memoriju vidjeti katastrofalne rezultate zasto je netko isao u poteskoce izbjegavanja radara, satelita ... samo da avion smrska na nekoj bezveznoj lokaciji oceana kada je jednake rezultate mogao postici desetak minuta nakom polijetanja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije