Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rasizam na twitteru

Francuski sud naredio Twitteru da preda podatke o antisemitima

\'A Twitter page is displayed on a laptop computer in Los Angeles October 13, 2009. Hollywood is increasingly relying on Twitter and Facebook to gauge popular buzz on movies even before they come out,
Reuters/Pixsell
25.01.2013.
u 10:57

Twitter je u listopadu pristao ukloniti nekoliko "tvitova" koji su koristili oznaku #unbonjuif (dobar Židov)

Visoki sud u Parizu naredio je Twitteru da preda podatke o svojim korisnicima koji na toj društvenoj mreži šire antisemitske poruke, prenosi BBC. Naredba dolazi na zahtjev Zajednice židovskih studenata Francuske (UEJF) i to nekoliko mjeseci nakon što su sporni komentari uklonjeni s Twittera. UEJF se nada da će korisnici pomoću podataka biti pronađeni i kažnjeni.

– Trenutačno razmatramo odluku suda – rekao je glasnogovornik Twittera, ističući da oni ne nadziru sadržaj, no reagiraju na pritužbe o sadržaju koji se protivi zakonu ili njihovom pravilniku.

Twitter je u listopadu pristao ukloniti nekoliko "tvitova" koji su koristili oznaku #unbonjuif (dobar Židov) nakon što je UEJF rekao da se njima krše francuski zakoni koji zabranjuju poticanje na rasnu mržnju. Ista oznaka nedavno se ponovno počela pojavljivati na Twitteru.

>> Tužitelj na Twitteru iz sudnice: Koliko bih dobio da zadavim suca?

>> Napisao na fejsu: Neka Hitlera Bog blagoslovi jer je znao što treba

Komentara 2

RE
@rea
13:29 25.01.2013.

Tag je bio: "dobar židov je mrtav židov". Naravno da takve treba kazniti.

SI
sinaj
23:20 25.01.2013.

Treba kazniti ili sve ili nikog. Ovako isoada da su neke ravnopravniji od drugih jer se drugi sasvim slobodno mogu vrijeđati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije