Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Terorizam u Belgiji

Salah Abdeslam traži da ga što prije izruče Francuskoj

bruxelles
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
24.03.2016.
u 14:50

Prvi put je to da se spominje drugi napadač u podzemnoj željeznici, a informaciju policija još nije potvrdila

Na stanici metroa Maelbeek u Bruxellesu bio je još jedan napadač uz  Khalida el-Bakraouija koji je aktivirao eksploziv nakon kojeg je 20 ljudi poginulo. Francuski list Le Monde, naime, tvrdi kako se na CCTV snimci iz podzemne željeznice može vidjeti još jedan napadač. 

Prvi put je to da se spominje drugi napadač u podzemnoj željeznici, a informaciju policija još nije potvrdila. 

Inače, policiji je poznat identitet trojice napadača, dvojice s aerodroma i jednog iz metroa. Riječ je o braći Khalidu i Ibrahimu el-Bakraouiju te Najimu Laachraouiju. Policija još traga za trećim napadačem s aerodroma koji nije aktivirao svoj eksploziv, a na fotografijama se nalazi s desne strane, odjeven u bijelo sa šeširom na glavi.

Informaciju o drugom napadaču u metro stanici ima i belgijska televizija RTBF. Oni također pišu kako se u "oporuci" pronađenoj na računalu koju je pisao bombaš samoubojica Ibraham el-Bakraoui spominje ime Mohammed Bakkali.

Bakkali je uhićen u studenome. Povezan je sa stanom u Auvelaisu, u blizini belgijskog grada Namura, koji su koristili pariški napadači. 

Salah Abdeslam, napadač iz Pariza koji je prošli tjedan uhićen u Bruxellesu, traži da ga se što prije izruči Francuskoj, rekao je njegov odvjetnik danas nakon saslušanja kod suca. Belgijski sudac danas treba odlučiti hoće li ga zadržati u pritvoru još jedan mjesec. Francuska također traži njegovo izručenje kako bi mu mogli suditi zbog terorizma. 

Odvjetnik Salaha Abdeslama Sven Mary  kazao je novinarima nakon saslušanja kako Abdeslam nije znao za napade u Bruxellesu te je ponovio kako pariški napadač želi da ga se prebaci u Francusku kako bi objasnio motive napada. 

>> 'ISIL obučio najmanje 400 terorista koji su raštrkani po Europi sa zadatkom da ponove napade'

>> Potvrđen identitet drugog bombaša iz zračne luke. Erdogan: Bombaša el-Bakraouija smo deportirali, a Belgija oslobodila

Komentara 5

Avatar Idler 3
Idler 3
14:01 24.03.2016.

Već sam napisal - Europi nisu problem teroristi neg zakoni koje je pisala za sebe....tko želi, razmel bude kaj sam napisal !!!

MC
mira.calusic3
14:05 24.03.2016.

Da objasni motive napada???Monstrum se do kraja izruguje zrtvama!Moguce da sve lijepo objasni pa bude i pusten....

OK
okus
11:54 24.03.2016.

Da mu se još i zelje ispunjavaju! DJte se uozbiljite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije