Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oštetio šest automobila

Francuski diplomat pijan divljao autom, no štiti ga putovnica

Francusko veleposlanstvo
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
20.08.2016.
u 10:49

Oštetio je najmanje šest automobila i vozio u suprotnom smjeru, a slučaj je preuzelo francusko veleposlanstvo

Zaposlenik veleposlanstva Francuske, 40-godišnji državljanin Francuske, izazvao je kaos vozeći se u noći na četvrtak pod utjecajem alkohola u Zagrebu, a rezultat njegova divljanja u službenom automobilu najmanje je šest oštećenih automobila parkiranih na ulici.

Francuski državljanin vozio se oko 1.25 u terencu dacia duster ulicom Nova Ves, i to u krivom smjeru, te kod kućnog broja 86 izgubio nadzor nad vozilom i udario u parkirani automobil. Udarac ga je odbacio na rubnik te je udario još tri automobila. Kada je došao do kućnog broja 72, opet se zanio i okrznuo još jedno vozilo, skrenuo, okrznuo potom još jedan auto i nastavio voziti u suprotnom smjeru.

Divlju je vožnju prekinuo na Mirogojskoj cesti kod ulaza u Kliniku za infektivne bolesti “Fran Mihaljević”. Kada ga je policija uhvatila, 40-godišnjak, član diplomatskog zbora, odbio je alkotest, no “24 sata” prenose izjave očevidaca da je bio vidno alkoholiziran.

Prevezen je u KBC Zagreb gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen. U francuskom veleposlanstvu kazali su da ne postoji razlog zbog kojeg njihov zaposlenik ne bi potpuno surađivao s hrvatskim vlastima. Hrvatska policija djeluje u skladu s uobičajenom procedurom, dodali su.

Iako, po Bečkoj konvenciji, diplomati moraju poštovati zakone države primateljice, većina incidenata završi tako da se slučaj prebaci na matičnu državu.

Zbog imuniteta, diplomat ne može izaći na sud druge države, a ne smije ga se, primjerice, podvrgnuti ni alkotestu. Sličan je slučaj zabilježen 2013., kad je Kosovo povuklo iz Zagreba veleposlanika koji je pijan divljao automobilom Zagrebom.

>> Sa 2,79 promila skrivio nesreću u kojoj je poginula žena

Komentara 15

DU
Deleted user
11:05 20.08.2016.

VL sta je i vama kao "neovisnima " zabranjeno objavljivati detalje Sorosevog djelovanja u svijetu i Hr ?koliko ste vi dobili da ne otvarate tu temu u medijima ?

SX
sudbina x
11:13 20.08.2016.

Kako to mislite štiti ga putovnica? Znači li to da može po Hrvatskoj ubijati bez posljedica?

MA
mare100
11:09 20.08.2016.

Baš neki dan se vozim preko granice i ispred mene auto jednog diplomata moja kćerka pita zašto na obje granice nitko ne traži od njega dokumente samo ga puštaju.Potanko joj objašnjavam da ima imunitet i nedo bog granična policija otvori auto i napravi pregled odmah prekršajna prijava.Djete dolazi do zaključka da su strani diplomati toliko zaštićeni i nedodirljivi bez obzira koja kaznena djea napravili i evo primjera samo par dana kasnije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije