Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STROŽE MJERE

Francuska vraća 'lockdown' u dijelovima države: Pariz i nekoliko regija idu u jednomjesečno zatvaranje

The coronavirus disease (COVID-19) outbreak in Paris
Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/2
18.03.2021.
u 22:05

Nove mjere stupaju na snagu u ponoć u petak

Francuski premijer Jean Castex u četvrtak je naredio mjesec dana potpunog zatvaranja na razini Pariza i nekoliko drugih regija zbog ubrzanog širenja koronavirusa.  Castex je kazao kako strože mjere dolaze zbog ubrzanja širenja virusa, a dan ranije objavio je kako je Francuska ušla u treći val pandemije. 

„Došao je trenutak da idemo dalje sa strožim restrikcijama gdje su stvari najkritičnije“, rekao je francuski premijer. Opće zatvaranje uvodi se u 16 najteže pogođenih departmana od njih ukupno 101. Među njima su Pariz i njegovo okruženje, kao i dijelovi sjevera države. 

Nove mjere stupaju na snagu u ponoć u petak. Škole ostaju otvorene, a stanovnicima se dopušta i vježbanje u eksterijeru u radijusu od 10 kilometara od njihovog doma. Francuzi neće smjeti putovati u druge dijelove zemlje bez valjanog razloga. 

Francuska je u četvrtak imala 35 tisuća novozaraženih i 268 novih smrtnih slučajeva. Barem jednu dozu cjepiva primilo je oko 5,3 milijuna stanovnika, stoji na službenim stranicama javnog zdravstva. 

 

>> VEČERNJI TV Branko Ančić i Damir Jugo u studiju Večernjeg lista govore o životu nakon pandemije

Komentara 1

Avatar Kupujem izbore COVID dodatkom
Kupujem izbore COVID dodatkom
02:19 19.03.2021.

Čime se pametan stidi, time se budala ponosi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije