Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Francuska u strahu

U pucnjavi kod džamije teško stradale dvije osobe, napadač povezan s krajnjom desnicom

Ilustracija
Foto: ERIC GAILLARD/REUTERS/PIXSELL
28.10.2019.
u 19:03

Drugi izvor, upoznat sa slučajem, tvrdi da je napadač Claude S. bio 2015. kandidat "Nacionalnog okupljanja", stranke Marine Le Pen

Dvojica muškaraca u 70-tim godinama teško su stradala u pucnjavi kod džamije u francuskom gradu Bayonne, priopćile su u ponedjeljak lokalne vlasti.

Stariji muškarci su ranjeni nakon što su iznenadili napadača koji je pokušao zapaliti vrata džamije i koji je na njih otvorio vatru. Za ranjavanje dvojice 70-godišnjaka u ponedjeljak kod džamije u francuskom gradu Bayonneu odgovoran je također stariji, 84-godišnji muškarac povezan s krajnjom desnicom, doznaje agencija AFP iz policijskog izvora.

Drugi izvor, upoznat sa slučajem, tvrdi da je napadač Claude S. bio 2015. kandidat "Nacionalnog okupljanja", stranke Marine Le Pen.

Napadač je prije bijega zapalio jedan automobil, ali ga je kod kuće kasnije ulovila policija, objavila je pirinejsko-atlantska prefektura.

Žrtve su prebačene u bolnicu.

Stranka Marine Le Pen je osudila napad na džamiju.

- Napad je usmjeren protiv svih vrijednosti našeg pokreta - priopćila je stranka.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
23:09 28.10.2019.

jesu pucali IZ džamije?... i otkud tu džamija?.. grade ih po europi, a zabranjuju crkve u svojim vukogrebinama....

CR
CroZrakomlatNo1
19:12 28.10.2019.

Ajme boze! ove izbjeglice opet pucaju u srcu katolicke civilizacije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije