Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon osam godina

Francuska pokreće istragu o trovanju Yassera Arafata

'(FILES) -- File picture dated 12 September 2001 shows Palestinian leader Yasser Arafat (R) gives blood at Shifa hospital in Gaza City, in the Gaza Strip 12 September 2001. Palestinians citizens have
'ODD ANDERSEN'
29.08.2012.
u 10:52

Udovica palestinskog vođe zatražila je ekshumaciju tijela pokojnog supruga kako bi se obavila sva potrebna testiranja koja će pokazati je li zaista bio otrovan radioaktivnim polonijem

Francuski tužitelji pokrenuli su istragu o ubojstvu palestinskog vođe Yassera Arafata čija obitelj tvrdi da je otrovan. Arafattova obitelj uvjerena je da je nekadašnji palestinski vođa umro od trovanja radioaktivnim polonijem, odnosno da je ubijen prije osam godina.

Njegova udovica Suha Arafat, donosi RT, zatražila je ekshumaciju tijela pokojnog supruga kako bi se obavila sva potrebna testiranja koja će pokazati je li zaista bio otrovan. Palestinske vlasti već su dale svoj pristanak za daljnju istragu.

Medijska kuća Al Jazeera ranije je, vodeći nezavisnu istragu, zaključila da je u Arafatovim osobnim stvarima izmjerena abnormalno visoka razina polonija, rijetkog i iznimno radioaktivnog kemijskog elementa. Njegove stvari Al Jazeeri je ustupila upravo Suha Arafat, a testirane su u Institutu za radiofiziku u švicarskom Lausannu.

Arafat je, podsjetimo, 2004. godine umro u francuskoj vojnoj bolnici u koju je prevezen iz svog doma. U vrijeme njegove smrti Palestina je optužila Izrael za trovanje i smrt dugogodišnjeg vođe, ali nakon nedovršene istrage 2005. zaključeno je da Arafatovu smrt nisu prouzročili trovanje, maligna bolest ili sida.

Komentara 8

RE
@rea
11:23 29.08.2012.

Udovica pok. teroriste potrošila milijune koje je ostavio iza sebe, pa sad pokušava što ? Dobit' odštetu od Francuske ? A propos, piši propalo. Nakon toliko vremena tragovi polonija su gotovo nepostojeći.

SE
Sejo
11:34 29.08.2012.

Arafat nije bio terorista nego ratnik a borio se protiv terorista sto je MOSSAD i Izraelska vojska.Dokaz za to je da je bio dobrodoao u svim zemljama svijeta osim USA i Izrael i svi su ga smatrali borcem za slobodu dok je Arijel Saron njegov neprijatelj mogao otici samo u USA i mozda UK a citav svijet ga je smatrao zlocincem ravnim Hitleru.50 godina traje genocid zionista nad Palestinom i nisu uspjeli ,vrijeme je da stanu ako imaju imalo mozga,ali bojim se nemaju. Ako sam i zbog cega cijenio Tita onda je to spoljna politika i podrska ugrozenim narodima kao sto je Palestina

UK
UKUSA
11:09 29.08.2012.

Ubojstvo u Londonu prije par godina s radioaktivnim polonijem je povezano s ubojstvom Arafata. To je isti akter, isti izvor, isti motiv. Ono ubojstvo u Londonu s polonijem - MI5 i BBC su bacili ispred nogu ruske obavjestajne sluzbe bez dokaza. Nadajmo se da ce se istina sasnati...ovaj put na stetu britanske ISS i Mossada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije