Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DETALJI NESTANKA

Fra Igor otišao bez oba mobitela, automobil mu je pronađen u Petrinji

Foto: Miroslav Šantek
25.08.2019.
u 19:17

Je li uzrok nestanku bio upravo fra Igorov premještaj u Ilok?

Sudbina fra Igora Barišića, župnika župe sv. Bartola u Hrastovici u Sisačkoj biskupiji, koji je nestao u srijedu i dalje je nepoznata. Njegovi župljani jako su zabrinuti i strepe da mu se nešto nije dogodilo, jer je naprasno nestao iz njihove župe. Kako doznajemo, nije uzeo ništa od svojih osobnih stvari, sve je ostalo u župnoj kući, čak i dva mobitela kojima se služio.

Otišao je u tamnoj majici kratkih rukava, donjem dijelu trenirke i tenisicama, a policija u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba navodi kako je visok 170 cm, ima crnu ravnu kosu i smeđe oči te je slabije razvijen. Mole da im se dojave sve informacije koje bi im mogle pomoći u potrazi.

– Fra Igor nije obavijestio ni o čemu ni svoju obitelj, tako da ni majka ni brat ne znaju ništa o njemu. Svi smo u šoku i strepimo da mu se nešto nije dogodilo, a informacije nemaju ni njegovi fratri – kažu nam sugovornici iz župe sv. Bartola, dodajući da su mu pronašli automobil ispred župnog ureda u Petrinji, gdje o fra Igoru također nemaju nikakvih informacija, jer se nikome nije javio. Automobil je preparkiran na policijsko dvorište, kako ga ne bi netko ukrao ili orobio dok se fra Igor ne vrati.

Fra Igor Barišić rođen je 12. veljače 1981. u Slavonskom Brodu, kako svećenik Franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda. Nakon svećeničkog zaređenja bio je na službi župnog vikara u zagrebačkom Sigetu, Požegi i Našicama, a prije tri godine preuzeo je župu sv. Bartola u Hrastovici u Sisačkoj biskupiji, odakle je premješten u Ilok. Službu je trebao predati upravo ove nedjelje svome redovničkom bratu fra Draganu Grizelju, no do te primopredaje nije došlo jer je je fra Igor nestao bez ijedne riječi. Je li uzrok njegovu nestanku bio upravo fra Igorov premještaj u Ilok, pitali smo u Sisačkoj biskupiji.

– Ništa nije slutilo na to, jer smo nedavno razgovarali o tome i ni po čemu se nije moglo naslutiti da mu ne odgovara premještaj u Ilok, gdje je trebao preuzeti službu župnoga vikara u župi u kojoj također služe franjevci. U njegovoj franjevačkoj provinciji, sa svima s kojima smo razgovarali, također ne znaju ništa o motivima njegova nestanka. Svi zajedno jako smo zabrinuti – rekli su nam jučer u Sisačkoj biskupiji. Sisački biskup mons. Vlado Košić u nedjelju je, na blagdan patrona župe sv. Bartola, predvodio euharistijsko slavlje u Hrastovici i uveo u službu novog župnika fra Dragu Grizelja, također svećenika Franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda.

– Na misi sam pozvao na molitvu i molim da ga živoga pronađemo i nadamo se da mu se ništa nije dogodilo. Čudno nam je da je tako otišao bez pozdrava, jer je zabrinuta i njegova redovnička zajednica i provincijal i subrat koji ga je naslijedio te ja kao biskup i župljani. To je sve što vam mogu reći, jer više od toga ni sami ne možemo sebi objasniti – rekao nam je jučer biskup sisački mons. Vlado Košić.

Ključne riječi

Komentara 24

Avatar lola lola
lola lola
01:46 26.08.2019.

Na zalost ovo ne sluti na dobro, nadam se da se varam. Izgleda da je stradao, bit ce nadjen ali prekasno.

ME
Mesko
05:44 26.08.2019.

Zašto ga biskup nije uputio na osobnu higijenu? Djeluje neobrijano , neošišano , zapušteno i zmazano.

IV
ivanasertic4
05:30 26.08.2019.

Meni je lik sumnjiv iskreno , izgleda malo čudno..a tek profil na Instagramu....mislim da je već na onom svijetu zbog nesretne ljubavi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije