Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

FPZG odbio dati Daliji Orešković podatke dolazi li predsjednica na predavanja

Naslovnica 2.3.
Foto: VL
02.03.2017.
u 00:13

Nejasno je zašto Povjerenstvo za sukob interesa istražuje doktorski studij Kolinde Grabar Kitarović.

Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu (FPZG) stao je u zaštitu osobnih podataka svoje studentice ujedno i dužnosnice – predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović – i odbio Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa dostaviti podatke kojim bi to pravo bilo narušeno.

Konkretno, riječ je o podatku s kojeg je računa dužnosnica Kolinda Grabar-Kitarović uplatila fakultetu doktorski studij, ali i detaljne podatke o tome kada i koliko predsjednica dolazi na predavanja u sklopu tog studija.

Fakultet se pozvao na autonomiju Sveučilišta, ali i Zakon o zaštiti tajnosti podataka kao i Zakon o zaštiti osobnih podataka jer Povjerenstvo, kako su napisali u odgovoru tom tijelu, nije navelo da li je i protiv koje osobe pokrenut postupak za odlučivanje o sukobu interesa, kao ni poslovni broj tog postupka (ako je pokrenut) pa, sukladno tome, nije jasno o kakvom se postupku i o kojoj fazi eventualno pokrenutog postupka radi.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg od četvrtka

Foto: VLm

Od ostalih tema izdvajamo:

>>Maletić odbila biti kandidat HDZ-a za Zagreb

>>Zvonimir Mršić: Ne želim na izbore sa SDP-om, idem u biznis

>>Korizma: Političari se odriču slatkog, a estradnjaci facebooka

>>Sudbina EU: Ili federalizacija ili podjela na brze i zaostale

>>Banke - U 2016. imali rekordan profit, kao prije krize

>>Nenad Bakić - Večernjakova osoba 2016. godine

Komentara 20

DA
dado56
21:40 01.03.2017.

tko kontrolira povjerenstvo .....

DU
Deleted user
21:06 01.03.2017.

Dobro je napravio. Kakve veze ima prisutnost studenata na predavanjima sa sukobom interesa. Dalija je malo zabrijala,treba je spustit na zemlju, u okire njezinih nadležnosti. Nije ona svevišnji sud.

DU
Deleted user
22:10 01.03.2017.

Konačno nešto pametno i s tog fakulteta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije