Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEHNOFOB

Fotografije koje je službeni Kremlj pustio otkrile zanimljiv detalj o Putinu

Vladimir Putin
Foto: pool/REUTERS/PIXSELL
1/3
17.12.2019.
u 12:54

Kako je Vladimir Putin predsjednik jedne od najmoćnijih zemalja svijeta koji ima pristup svim državnim tajnama, korištenje takve verzije moglo bi biti krajnje neprikladno za njega.

Kremlj je nedavno objavio fotografije ruskog predsjednika Vladimira Putina kako sjedi u svojem uredu, no nisu očekivali kako će fotografije otkriti zanimljiv detalj o jednom od najmoćnijih ljudi svijeta. 

Naime, objavljene fotografije ukazuju na to da Putin koristi zastarjeli program Windows XP na svojem službenom računalu. 

Microsoft je prestao davati tehničku podršku za XP u 2014. i od tada upozorava kako računala koja koriste navedeni softer bi mogla biti podložnija sigurnosnom riziku. Windows XP dobio je certifikat temeljem kojeg njime se mogu koristiti i ruske institucije, međutim posljednja verzija dobila je odobrenje za računala koja ne sadrže državne tajne. 

Kako je Vladimir Putin na čelu jedne od najmoćnijih zemalja svijeta koji ima pristup svim državnim tajnama, korištenje takve verzije moglo bi biti krajnje neprikladno za njega. 

Ruske institucije pokrenule su postupak da se Microsoft u potpunosti zamijeni s ruskim softverom, što su i učinile neke institucije.

Ruski predsjednik poznat je po reputaciji kao technofob i postoje njegove ranije izjave da on nema ni smartphone. Rekao je 2017. godine kako se rijetko služi Internetom i našalio se pred grupom učenika kako nije na Instagramu, piše Daily Mail. 

 

 

Komentara 3

Avatar nekakav
nekakav
08:24 18.12.2019.

microsoft je rusima dao kompletan kod, uostalom xp su većinu i napisali rusi. xp je stabilan, brz, a predsjednik i nije netko tko treba jaku makinu za fifu 19, 20, call of the duty. al i može odigrati duke nukem 3d.. :)

DR
DrJok
08:06 18.12.2019.

ima linuxa koji imaju xp izglded. nije dovoljno da neki novinar pogleda sliku i zalici mu na xp...

Avatar AligatorXO
AligatorXO
11:25 14.01.2020.

A gdje je ta slika?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije