Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA U MOSKVI

Pilot zapaljenog zrakoplova otkrio što se događalo tik prije kobne nesreće

Ostaci Superjeta 100
Foto: Social media/REUTERS/PIXSELL
1/7
06.05.2019.
u 15:10

"Detaljno izvješće bit će dostupno nakon forenzičkog istraživanja."

Samo 37 putnika preživjelo je stravičnu zrakoplovnu nesreću u Moskvi. Smatra se da su ostali poginuli zbog toksičnog dima koji je ispunio trup zrakoplova.

- Većina putnika koji nisu uspjeli pobjeći na vrijeme iz zrakoplova su se ugušila u dimu - rekao je izvor za Tass.

- Detaljno izvješće bit će dostupno nakon forenzičkog istraživanja. U ovom trenutku možemo samo zaključiti da su se ugušili - dodao je izvor.

Nesreća se dogodila u moskovskoj zračnoj luci kada se let SU-1492 sa 73 putnika i petero članova posade zapalio po prisilnom slijetanju nedugo nakon polijetanja. Uz 41 poginulu osobu, hospitalizirano je još devetero stradalih. Troje je zadobilo teške ozljede, a ostali su nešto lakše ozlijeđeni. 

Pogledajte video iz unutrašnjosti zapaljenog zrakoplova kojeg je snimio jedan od putnika

 

Pilot Aeroflotovg zrakoplova koji je letio za Murmansk potvrdio je da je trup zrakoplova nakon uzlijetanja pogodila munja te su tada prešli na ručno upravljanje. Zbog udara su pukle veze s kontrolom leta, no posada je uspjela uspostaviti vezu na frekvenciji u slučaju nužde, prenosi neva.today.

- Kontrolori leta su nam pomogli, oni su nas navodili na pistu. Brzina nije bila prevelika, bila je to normalna brzina za slijetanje - opisao je situaciju pilot.

Po njegovim riječima požar je buknuo nakon slijetanja - u zraku ga nije bilo. Jedan od razloga mogli su biti i puni spremnici za gorivo.

Ranije je istražni tim definirao glavne moguće razloge za nesreću: nedovoljno iskustvo pilota, kontrolora leta i djelatnika koji su vršili tehnički nadzor zrakoplova; neispravnost zrakoplova; nepovoljni vremenski uvjeti.

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar Dumen
Dumen
19:36 06.05.2019.

U avionima je sve napravljeno od zapaljivog materijala

LI
liliZG
15:52 06.05.2019.

meni je slijetanje izgledalo vrhunsko, neki manje talentirani pilot mogao je izazvati još veću katastrofu al ovako,... od dima ionako je teško pobjeći...

MP
miroslav.petkovic.7564
15:16 06.05.2019.

Ovom Heroju stjuardu trba podic spomenik za hrabrost, sto je spaqsava putnike i sam izgubio zivot.Pa i onaj pilot sto swe borio u Siriji sa dzihadistin kad je helikopter bio pogoden. Na kraju se sam raznio. I onaj vojnik isto tako u siriji to su heroji da nisu takvi nebi imali zemlju na dva kontinenta. Ko ih je god napa dobija po tamburi. Toje to sto na zapadu tog nema. nema hrabrosti i tamo si samo brojka. to krasi slavenske narode i nas hrabrost i pozrtvovanost. Na zapadu se reklamira previse pederluk daleko su od realnosti. A kod nas uvjek neki umjetni prijatelji.ni zajednickog jezika kulture mentaliteta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije