Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVRIJEME

FOTO, VIDEO Strašna snježna oluja zatrpala New York: Najmanje 6 ljudi je poginulo

Foto: Pixsell
1/6
17.12.2020.
u 23:38

Vlasti su objavile da oluja nije poremetila distribuciju cjepiva protiv covida-19 koja je počela tijekom prošlog vikenda.

Velika snježna oluja na sjeveroistoku SAD-a zatrpala je dijelove države New York debelim pokrivačem od preko metra, a visina snijega srušila je neke rekorde i u državama Pennsylvaniji i Massachusettsu te zadala muke radnicima koji čiste ceste.

Snježna oluja trajala je gotovo 24 sata, a oblaci su se polako razišli tijekom dana.

New York se jutros našao pod debljim slojem snijega, a u nekim zonama na sjeveru istoimene države palo je i više od metra snijega. Međutim, većina gradova nije imala više od deset do dvadeset centimetara.

Poginulo je najmanje šest osoba, a na cestama su se dogodile tisuće prometnih nesreća, javlja više američkih medija.

"Ako ne morate biti na cestama, molim vas, nemojte putovati", rekao je guverner New Yorka Andrew Cuomo. Dodao je kako je zabilježeno više od 9000 slučajeva prekida struje i oko 600 nesreća.

Vlasti su objavile da oluja nije poremetila distribuciju cjepiva protiv covida-19 koja je počela tijekom prošlog vikenda.

U Central Parku, plućima Manhattana, od prvih jutarnjih sati moglo se vidjeti nordijske skijaše koji toliko snijega u gradu nisu imali posljednjih pet godina.

Foto: Pixsell/Instagram

"To je genijalno", rekla je jedna žena koja je došla napraviti nekoliko krugova.

U većini predjela u zapadnim i središnjim dijelovima Pennsylvanije napadalo je blizu jednog metra snijega. Zbog teških uvjeta vožnje bilo je sudara i u New Hampshireu i Connecticutu.

Ključne riječi

Komentara 6

LE
LeonardoGoldman
00:38 18.12.2020.

To je zbog globalnog zatopljenja. Obično kada zatopli padne puno snijega.

SI
sisavac
07:42 18.12.2020.

a zamislite da nije tog globalnog zatopljenja, palo bi i više od 2m snijega... jučer slika otpadanja ledenjaka (inače uobičajeno na južnom polu u prosincu...), sad snijeg u new yorku. užas, pa gdje će to završiti?!

DO
Dolac68
05:48 18.12.2020.

Međutim, većina gradova nije imala više od deset do dvadeset centimetara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije