Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
40 metara visok

VIDEO Uoči četvrte godišnjice postavljanja kamena temeljca završen minaret na sisačkoj džamiji

Na minaret džamije podignut 13 metara velik završni dio s alemom
Foto: Danijel Prerad
1/10
11.11.2020.
u 15:40

Kamen temeljac u Sisku postavljen je u prosincu 2016., a danas je, postavljanjem završnog dijela, zgotovoljen minaret visine 40 metara. Plan je ove godine zatvoriti objekt, a iduće prinuti na unutarnje radove, kazuje sisački imam Alem ef. Crnkić

Uoči četvrte godišnjice postavljanja kamena temeljca za Islamski kulturni centar u Sisku u srijedu je na minaret džamije podignut 13 metara velik završni dio s alemom.

„ Alem simbolizira dignitet i poštovanje tako da bi ovaj alem poslao poruku digniteta jedne male, ali vrijedne islamske zajednice ovdje u Sisku, ali i islamske zajednice u Hrvatskoj. Ovim se činom na neki način postavlja jedan simbol prebivanja muslimana ovdje u Hrvatskoj i ovdje u Sisku i kako je alem simbol otvorenosti, ponosa i dostojanstva, u ovom slučaju o njemu možemo govoriti kao o simbolu multietničke, multikulturalne i multikonfesionalne Republike Hrvatske.“ – rekao je u Sisku predsjednik Mešihata Islamske zajednice u RH muftija dr. Aziz Hasanović koji je prisustvovao dovršetku minareta.

„Siguran sam da ovim alemom dajemo još veći obol onime čime se ponosimo i dičimo, a  to je ta multikulturalna pozornica Republike Hrvatske koja dolazi do izražaja i na ovaj način.“ – dodao je dr. Hasanović.

Kamen temeljac u Sisku postavljen je u prosincu 2016., a danas je, postavljanjem završnog dijela, zgotovljen minaret visine 40 metara. Plan je ove godine zatvoriti objekt, a iduće prionuti na unutarnje radove, kazuje sisački imam Alem ef. Crnkić.

„Mi ustajemo i liježemo s mišlju izgradnje džamije Islamskog kulturnog centra, no važnije je da želimo kroz ovaj centar ponuditi našim sugrađanima jednu novu destinaciju, jednu novu vrijednost kroz koji ćemo moći razvijati sve one univerzalne vrijednosti s kojima je društvo još bogatije.“ – ističe sisački imam dodavši kako na području Sisačko-moslavačke županije prebiva oko 4.000 muslimana. Sisačka džamija, kad bude gotova, bit će 4. u Hrvatskoj, nakon Zagreba, Rijeke i Gunje.

VIDEO: Uoči četvrte godišnjice postavljanja kamena temeljca završen minaret na sisačkoj džamiji

Komentara 9

NE
Neo001
15:51 11.11.2020.

to je islamizacija Hrvatske. Tko je dozvolio da se tako blizu stambenih zgrada radi đamija, da se terorizira hrvatsko stanovništvo

PU
paul-umpe
16:58 11.11.2020.

fuj

DU
Deleted user
16:42 11.11.2020.

Treba par rebarca ostaviti na gradilištu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije