Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKAŠ

FOTO Otac i sin na Dunavu upecali soma od 65 kilograma: 'Vadili smo ga sat vremena'

Foto: Vjekoslav Konjatić
1/3
08.06.2020.
u 16:16

Ulov je bio dužine 200 centimetara.

Trebalo je to biti samo još jedno uobičajeno pecanje oca i sina, Blažana (70) i Vjekoslava (41) Konjatića iz Vukovara, koje se ubrzo pretvorilo u rijetko viđen ulov na Dunavu. Naime, njih dvojica su iz dubina Dunava ovoga vikenda izvukli soma teškoga 65 kilograma. Ulov je bio dužine 200 centimetara.

1/3

-Upecali smo ga na udicu i pijavicu kao mamac. Pecali smo kod panjeva, preko puta Vukovara, nedaleko od vukovarske ade. Kada se uhvatio odmah smo znali da je nešto veliko ali nismo ni sanjali da smo upecali ovakvoga teškaša. Oko sat vremena smo ga vadili iz vode dok ga konačno nismo dovoljno umorili i izvukli na naš brod, rekao nam je Blažan Konjatić kojemu je bio ovo prvi ovakav ulov na Dunavu kojega su za uspomenu i fotografirali. 

Ključne riječi

Komentara 5

DV
Džontra Volta
05:01 09.06.2020.

Takav veliki som je štetočina i dobro je da su ga ulovili. Zato i postoje somijade na kojima se vrši izlov somova koji jede i uništava druge vrste riba.

Avatar Uhljeb25
Uhljeb25
21:09 08.06.2020.

Bravo to je vijest. To bi trebalo biti na naslovnici, a ne ovo smeće od političara

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
18:53 08.06.2020.

Pretpostavljam da su ovo ribari amateri, jer se som od 65 kila ne može upotrijebiti. Kod sportskog ribolova riba se vrati u vodu živa, postoji težinsko ograničenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije