Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Navijači i u Africi

FOTO Kako je hrvatski dres dospio u dubinu Sahare

Mali hrvatski dres
Foto: Reuters
1/3
05.02.2013.
u 20:23

Mladić koji prenosi vreće s humanitarnom pomoći na fotografiji je odjeven u dres hrvatske nogometne reprezentacije.

Već skoro mjesec dana, od trenutka kad je počela francuska vojna operacija protiv islamista, Mali je u središtu pozornosti svjetske javnosti i medija. Dio teritorija koji su kontrolirali islamisti oslobođen je, a gotovo istoga trenutka tamošnjem stanovništvu počela je stizati humanitarna pomoć.

Tako je u ponedjeljak Svjetski program za hranu počeo dijeliti pomoć u Moptiju na sjeveru Malija, a fotoreporter Reutersa snimio je i ove dvije, za nas Hrvate zanimljive fotografije. Mladić koji je prenosio vreće s humanitarnom pomoći bio je odjeven – u dres hrvatske nogometne reprezentacije i to onaj u kojemu su naši reprezentativci igrali kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo u Južnoafričkoj Republici 2010. godine. Zaista bi bilo zanimljivo doznati kako je ovaj dres došao u saharsku zabit.

>>Ron Paul: Američka intervencija u Maliju je neobjavljeni rat

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
18:11 06.02.2013.

Ovaj malecki nosi dres HR repke jer je misli da je Eduardo da Silva rodom iz Malija i nezna da je on jedan od mnogih uvoženih instant hrvatina u nacionalnom timu.

MA
maxxxx
09:56 06.02.2013.

misliš valjda na 1996. kad je zarolao Kopkea

Avatar Izvorni Pravi Hrvat
Izvorni Pravi Hrvat
18:09 06.02.2013.

Zaista bi bilo zanimljivo doznati kako je ovaj dres došao u saharsku zabit iz jadransko balkanske vanka EU savezne zabiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije