Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORONAVIRUS

FOTO Eskalacija na anti-korona prosvjedu u Češkoj: Policija tjerala ljude vodenim topovima

Foto: Pixsell/Reuters
1/9
18.10.2020.
u 22:03

Policija javlja i da je malo prosvjednika imalo maske, malo njih se držalo socijalne distance, ali je zato puno njih konzumiralo alkohol.

Češka policija bacila je suzavac, a koristila je i vodene topove u centru Praga, u povijesnoj jezgri koja je popularna među turistima. 

To je odgovor policije na prosvjed zbog strogih mjera protiv korone koji je postao nasilan. Interventna policija preplavila je centar, javlja Guardian. Došli su na konjima i u oklopljenim vozilima među oko 2000 prosvjednika.

Prosvjednici su ih gađali pivskim bocama, limenkama, pa i biciklima, a palili su i petarde na kraju prosvjeda. Hitna pomoć je prijavila oko 20 ozlijeđenih na svakoj strani.

Policija je uhitila više ljudi, a 16 ih je uhićeno prije prosvjeda. Policija javlja da je zaplijenjeno i vatreno oružje. Prosvjed su organizirali nogometni navijači i navijači hokejaških klubova, koji se protive strogim mjerama koje trebaju zaustaviti širenje koronavirusa. 

U isto vrijeme, češka vojska postavlja bolnicu za hitne slučajeve na rubu Praga, a vlasti kažu da će biti potrebna zbog sve više novih slučajeva. Svejedno, prosvjednici se protive novim mjerama, a neki su nosili transparente na kojima su pisali o fašizmu, premijeru, ministru zdravstva i ministrima u vladi. 

1/9

Policija javlja i da je malo prosvjednika imalo maske, malo njih se držalo socijalne distance, ali je zato puno njih konzumiralo alkohol.

Prosvjednici su se odbijali razići pa ih je policija okružila u centru povijesne jezgre, ispod poznatog astronomskog sata.  Potom su ih potjerali vodenim topovima.

Komentara 21

Avatar Warded
Warded
22:16 18.10.2020.

Tko je god bio pod komunističkom čizmom ne prihvaća ovaj "novi normalni fašizam".

NE
neboiznadzagreba2
22:18 18.10.2020.

Čovjek bi rekao da su alkoholiziranost i protivljenje oštrim mjerama protiv korone istoznačnica. Ne pijem, a prezirem ovu korona diktaturu, tek toliko!

AA
Aartur
22:38 18.10.2020.

Da je bio nekakav eko-prosvjed, nitko ih ne bi ni taknuo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije