Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POZIVNICE Veliki broj stranačkih dužnosnika želi u Zagreb

Foteljaši u panici uoči Sabora HDZ-a

25.06.2009.
u 23:00

Ususret 4. srpnju kada će se na Saboru HDZ-a Hrvatske pojaviti jedno izaslanstvo HDZ-a iz Bosne i Hercegovine sastavljeno od dužnosnika iz sadašnje dvije stranke, brojni dužnosnici nastoje osigurati ‘ulaznicu’ u zagrebačku Arenu.

Brojni su, gotovo bizarni pokušaji, da se pojedini dužnosnici koje se smatra ključnim destruktivcima procesa ujedinjenja dva HDZ-a u BiH ‘uguraju u vlak’ koji vodi u Zagreb. No, kako organizaciju ovoga skupa vode iz Glavnog tajništva HDZ-a Hrvatske, malo je vjerojatno da će doći do bitnije promjene.

Potraga za pozivnicama
Ususret odlasku na Sabor HDZ-a u Zagreb, u BiH se prave popisi dužnosnika koji bi se našli među 17.000 sudionika koliko će biti nazočno jubilarnoj 20. obljetnici utemeljenja HDZ-a Hrvatske. S druge pak strane, značajan broj njih nastoji usporiti proces ujedinjenja HDZ-a u BiH te tako poslati krive poruke i na taj način spasiti svoje trenutačno političko djelovanje.

Opstrukcije foteljaša
Pozicije svih tih foteljaša sve donedavno su bile posve sigurne, no svjesni su da bi mogli ostati bez njih ujedinjenjem dviju stranaka. Očekuje se da će u tome svjetlu, u pravome smislu biti bučne i vrlo nervozne rasprave na sjednicama središnjih stranačkih tijela dva HDZ-a u BiH. HDZ BiH će već danas, uz druga pitanja, ovo razmatrati na sjednici Predsjedništva stranke. Istodobno HDZ 1990. će se o svemu očitovati na sjednici Nacionalnog vijeća stranke koja je sazvana 3. srpnja, samo dan prije jubilarnog Sabora HDZ-a Hrvatske.

Očekuje se da će na tome velikome skupu predsjednik Ivo Sanader istaknuti da je dolazak jednoga izaslanstva HDZ-a iz BiH simbolični znak ujedinjenja dviju stranaka. Za takvo što već su napravljeni prvi koraci, no stanje na terenu između dviju stranaka je daleko od idealnog.

Očekuju se konkretni koraci, a ohrabrujuće je imenovanje Rude Vidovića za ministra.

Ključne riječi
HDZ

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije