Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZA RAD SPREMNE:

'Fondovi Europske unije ne mogu biti jedini spas mladima'

burza
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
01.04.2014.
u 17:01

Inicijativa Za rad spremne zahtijeva rodno osviještene, dugoročne mjere

Fondovi Europske unije ne mogu biti jedini spas mladima, poručuju iz inicijative Za rad spremne nakon što je ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić rekao da više nema sredstava za aktivne mjere zapošljavanja. Iz inicijative naglašavaju kako nedostaje dugoročno održivih politika zapošljavanja mladih i analiza tržišta rada i obrazovnog sustava.

– Ministar Mrsić očekuje da će Europska unija velikodušno izdvojiti novac iz Europskog socijalnog fonda da popravi cijelu kaotičnu situaciju koja je nastala zbog nedostatka vizije vladajućih i nemara po pitanju dugoročne održivosti aktivnih politika za zapošljavanje mladih –  poručuju iz inicijative.

Također navode kako je od ukupnoga broja korisnika/ca stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa više od 70 posto bile žene, što je po njima potvrda društvenog obrasca po kojem žene rade slabije plaćene poslove u nesigurnim oblicima rada, odnosno teze o feminizaciji siromaštva. Inicijativa Za rad spremne stoga zahtijeva rodno osviještene, dugoročne mjere.

>> EK poručuje Mrsiću: Možete trošiti novac na mlade, mi ćemo refundirati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije