Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'PLAN B'
Povratak na članak

Fond za oporavak EU od korone s 25 država, bez Poljske i Mađarske

Bruxelles prisiljen aktivirati “plan B” zbog blokade iz Varšave i Budimpešte

Komentari 12

VI
vidum
13:29 09.12.2020.

Nadam se da će se i ova treća Jugoslavija raspasti.

VL
MA
Maux
09:59 09.12.2020.

Super su mi da se dvoje zemlje članice, najveće grebatorice EU novca tako ponašaju ...

VL
DL
dvanaest_legija
11:03 09.12.2020.

Šteta, ali ovo je, uz brexit, samo dokaz što briselska birokracija može učiniti od jedne dobre početne ideje o zajedničkom tržištu ujedinjene Europe.

VL
DA
DarthVader
13:13 09.12.2020.

E tako treba. Jos bolje izbaciti poljake i madjari iz EU-a.

VL
ST
steve
10:39 09.12.2020.

Ovo je pocetak kraja eurokoronizacije.

VL
SI
sisavac
10:42 09.12.2020.

efektivno gube jako malo, jer neće snositi troškove vraćanja tih kredita. jel vama jasna ta shema, 25 članica eu-a će iz točno čega i od koga posuditi/uzeti stotine milijardi kuna, da bi ih onda podijelile među sobom, dio bi se vraćao (kome se vraća?), a di obi bio nepovratni. tko je pravna osoba koja će uzeti novac, od koga će ga uzeti, gdje je sad taj novac, postoji on fizički, u obveznicama, u čemu točno... jedna malo žešća piramida, ponzijeva shema, gdje se privremeno odgađa totalni kolaps ekonomije eu-a. taj novac koji oni misle dijeliti ne postoji, niti ga itko ima. koja je vrijednost tog novca kad ga podijele? zašto sve države svijeta ne bi onda sve svoje potrebe rješavale tiskanjem novca? jel vama jasno da će kinezi, indijci, općenito dio svijeta koji proizvodi fizički robu, proizvode, tražiti sve više plaćanja u njihovim valutama? dal bi vi za svoju robu, posao, pristajali na plaćanje u novcu kojeg netko tiska i tiska... tiskanje novca je uvijek podrazumijevalo i značilo inflaciju, a vidimo da zapad sa silnim tiskanjem novca ulazi u sferu negativnih kamata... koja to ekonomska zakonitost poznaje i priznaje?

VL
AA
aabbcc
10:06 09.12.2020.

Fond je sraman uzimati narodu pare na racun bolesnih i dijeliti poslodavcima a ne koristiti ga za lijecenje i oporavak oboljelih od korone.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.