Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUNGOSI Novac osiguran, od plaća ništa dok se ne javi smijenjeni direktor

Fond: Milkovića će morati privesti policija

Foto: Saša Zinaja
import
19.06.2008.
u 19:26

Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju donio je odluku o pozajmici u visini pet milijuna kuna pirotehničkoj tvrtci Mungos za zaostala potraživanja njezinih radnika. Zbog neisplate potraživanja za 2007. godinu i svibanjske plaće pirotehničari štrajkaju u sjedištu tvrtke u Mandlovoj već treći tjedan, a jučer su prosvjedovali i pred Ministarstvom branitelja.

Traže novog direktora
– Upravni je odbor također dao nalog HFP-u, vlasniku Mungosa, za smjenom direktora Dubravka Milkovića. Vlada i HFP moraju odmah naći novog čovjeka koji će ga zamijeniti – kazao je po završetku sastanka u Fondu član njegova Upravnog odbora, ujedni i predsjednik Hrvatske udruge sindikata, Ozren Matijašević. HFP također očekuje od Milkovića, koji se već duže vrijeme ne javlja Fondu, da dostavi svu dokumentaciju vezanu za poslovanje pirotehničke tvrtke kako bi se mogle obračunati plaće.

– Ako Milković to ne učini, tražit ćemo od policije da ga se privede. Ne uspijemo li uz njezinu pomoć, podići ćemo protiv njega kaznenu prijavu – dodao je Matijašević. Nekoliko sati prije sastanka u Fondu za privatizaciju, ogorčeni pirotehničar Dragon Radočaj ostavio je pred vratima ministarstva Jadranke Kosor sva svoja ratna odličja.

– Ako država ne treba mene, ne trebam ni ja njezina odličja – ogorčeno je kazao dragovoljac Domovinskog rata od 1990.

Pomoć ne obećaju
Odličje koje bi mu za nekoliko dana, kao jednom od prvih hrvatskih redarstvenika, trebao uručiti predsjednik Stipe Mesić, dodao je, ne želi primiti. Od Ministarstva branitelja pirotehničari su tražili da se zauzme za osnivanje agencije za razminiranje koja bi vodila brigu o njima. Njihove predstavnike  saslušali su pomoćnik ministrice branitelja Zoran Komar i državni tajnik Krunoslav Mesarić. No, konkretnu pomoć   nisu mogli obećati.

– Rekli su   da njihovo ministarstvo nije nadležno za osnivanje agencije – ljutito je   kazao predsjednik Radničkog vijeća “mungosa” Nikola Salopek.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije