Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VINKOVCI

Folklornim večerima počele uvodne priredbe u 46. jeseni

folklorne veceri (1)
Foto: Goran Ferbežar/Pixsell
1/6
09.09.2011.
u 21:15

Župan vukovarsko-srijemski Božo Galić dovezao se u konjskoj zaprezi u veliki šator na Trgu Vinkovačkih jeseni i proglasio otvorenim Folklorne večeri.

VINKOVCI - Župan vukovarsko-srijemski Božo Galić dovezao se u konjskoj zaprezi večeras nešto iz 19 sati u veliki šator na Trgu Vinkovačkih jeseni i proglasio otvorenim Folklorne večeri, uvodnu priredbu u ovogodišnje, 46. vinkovačke jeseni što se održavaju od 9. do 18. rujna pod pokroviteljstvom premijerke Jadranke Kosor i tradicionalnim medijskim pokroviteljstvom Večernjeg lista.

Od večeras do srijede na pozornici pod velikim šatorom kratkim programom u kojemu će pokazati djelić folklornog bogatsva svoga mjesta predstavit će se 56 folklornih skupina iz Vukovarsko-srijemske županije pa su folklorne večeri zapravo županijska smotra folklornih skupina gdje će stručno povjerenstvo u srijedu proglasiti najbolje grupe koje će najistočniju županiju predstavljati na državnim smotrama folklora. Na istoj pozornici u 22 sata nastupa Severine koja je ranije izjavljivala kako joj je vinkovački nastup posljednji pred porođaj.

U vinkovačkoj Galeriji fotografije Meraja otvorena je izložba Hrvatska novinska fotografija 2010. gdje je predstavljeno 100 fotografija hrvatskih fotoreportera objavljenih u hrvatskim tiskovinama tijekom prošle godine i predstavlja presjek hrvatske novinske fotografije. Tijekom svih dana trajanja 46. vinkovačkih jeseni u središnjem vinkovačkom parku, na Trgu bana Šokčevića večeras je otvoren sajam tradicijskih obrta i rukotvorina gdje će Vinkovčani i njihovi gosti, a očekuje se oko 100 000 posjetitelja, svakog dana od 17 do 22 sata moći razgledati proizvode obrtnika od kojih neki polaku odlaze u zaborav.

Vikend je posvećen najmlađima i Dječjim vinkovačkim jesenima. Na međužupanijskoj smotri dječjih folklornih skupina sutra, nastupit će 13 dječjih folklornih skupina i zcijele HRvatske, a u nedjelju prijepodne u mimohodu će vinkovačkim ulicama proći 60 dječjih skupina i pokazati kako su pravi mali čuvari tradicijskog nasljeđa i folklora svoga kraja.

Komentara 3

KA
Karas
22:44 09.09.2011.

e da mi je sada tamo biti......tamburica i sljivovica.....

DU
Deleted user
15:24 10.09.2011.

E kad bi svaki od gostiju ostavio 1 euro onda bi to bilo nešto. Ovako,na teret prireza će vinkovački \" velikodostojnici\" da žderu i piju, a ostatak raje kao i do sada, šuti, pogni glavu i jedi krumpira i šrota,jer to tako u ovom gradu je i mora biti već 20 godina. Zato mrzim ovo događanje.

OB
-obrisani-
20:21 15.09.2011.

eh da mi je jedna snaša šokačka...ijujuuuuuu..pjevala bi ona

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije