Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bio u automobilu

Floydov prijatelj bio s njim za vrijeme uhićenja: 'George se nije opirao, čudio se zašto upotrebljavaju silu'

Foto: Screenshot/Twitter
1/4
06.06.2020.
u 08:44

Policija im je prišla dok su sjedili u automobilu. Floyd je bio na vozačkom sjedalu, a Hall na suvozačkom.

Maurice Lester Hall (42) bio je prijatelj Georgea Floyda, a s njim je bio i u automobilu za vrijeme uhićenja koje je dovelo do njegove tragične smrti 25. svibnja. 

"George Floyd nije se opirao uhićenju i slijedio je upute policijskih službenika prije svoje smrti", rekao je Maurice Lester Hall za CNN.

Policija im je prišla dok su sjedili u automobilu. Floyd je bio na vozačkom sjedalu, a Hall na suvozačkom. Jedan je policijski službenik prišao Hallu i tražio ga osobnu iskaznicu, dok je drugi pokušavao razbiti prozor na Floydovoj strani vozila. 

VIDEO Procurio novi video: Floyda prije smrti policajci tukli na zadnjem sjedištu auta?

"Pristup policajaca je otpočetka bio kriv, došli su na način koji je zastrašio Floyda, a on je pokušavao smiriti situaciju na što skrušeniji način", priča Hall te otkriva kako je Floyd upitao službenike što oni žele, a jedan mu je poručio da stavi ruke na volan nakon čega su ga izveli.

"George je kleknuo i čudio se zašto upotrebljavaju takvu silu i zašto ga privode. Pa bio je tu, nije bježao, nije mu bilo jasno", rekao je Hall.

Policajcu su Floyda odveli na drugu stranu ulice, a Hall je vidio da leži na podu s lisicama te pokušava doći do zraka. Nije čuo što se događa, a uskoro mu je rečeno da može otići. Hall je mislio da Floyda odvoze u bolnicu. Tek je idući dan doznao za njegovu smrti i to putem društvenih mreža. 

Floydova smrt potaknula je stotine tisuća Amerikanaca na prosvjede diljem Sjedinjenih Država kako bi zatražili pravdu za Floyda i kaznu za četvoricu policajaca uključenih u incident. To je naposljetku uspjelo te su svi policajci optuženi.

Komentara 11

DU
Deleted user
10:11 06.06.2020.

To će prosuditi pravosuđe, a ne divlja levičarska masa, svako je nevin dok ga sud ne proglasi krivim pa tako i ovi policajci.

DU
Deleted user
09:58 06.06.2020.

Pita li se itko kako je moguće nezaposlenom Afroamerikancu posjedovati ovakvo vozilo kakvo on posjeduje -Mercedesov SUV.

DU
Duksa
10:00 06.06.2020.

Pravo pitanje mora da je dobra socijala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije