Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
unatoč nalogu

Florence Hartmann stigla u Zagreb, Hrvatska je ne mora uhititi

florence hartmann, ivan zvonimir čičak (1)
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
09.12.2011.
u 14:17

Florence Hartmann u svojoj knjizi Mir i kazna objavila je dvije povjerljive sudske odluke iz procesa Slobodanu Miloševiću

Bivša glasnogovornica Haaškog tužiteljstva Florence Hartmann u petak je stigla u Zagreb, na godišnju dodjelu nagrada Hrvatskog helsinškog odbora. Unatoč uhidbenom nalogu koji je za njom zbog neplaćanja novčane kazne raspisao Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju, Florence Hartmann u Hrvatskoj neće biti uhićena:

Povjerljive odluke

– Nema razloga za postupanje policije jer naš ured Interpola nije primio tjeralicu za njom – rekao nam je glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova Krunoslav Borovec.

Bivšu glasnogovornicu Carle del Ponte Haaški sud kani zatvoriti na sedam dana jer nije platila sedam tisuća eura kazne, na što je osuđena 2009. godine zbog nepoštovanja suda. Florence Hartmann u svojoj knjizi Mir i kazna objavila je dvije povjerljive sudske odluke iz procesa protiv Slobodana Miloševića. Novčana kazna zamijenjena joj je zatvorskom jer je nije platila pa je sud sredinom studenog ove godine za njom izdao uhidbeni nalog.

Francuska pod pritiskom

Od Francuske, gdje ta novinarka živi, Haaški je sud tražio da je se izvijesti o pravima te da Francuska s Nizozemskom sudjeluje u njezinu transferu u pritvor Haaškog suda. Mediji su izvijestili da u nalogu piše da se od vlasti svih zemalja kroz koje bi bivša glasnogovornica mogla putovati zahtijeva da je se zadrži u pritvoru. No, sudeći po izjavama iz našeg MUP-a, takav zahtjev do Hrvatske nije stigao.

Komentara 66

MI
mili
12:16 10.12.2011.

SRAMOTA ME STO SAM HRVAT

DU
Deleted user
15:43 10.12.2011.

10.12.2011. u 12:16h mili je napisao/la: ------------------------- Zasta vjeruj mi i svakog poštenog hrvata je sram što si \"Hrvat\"

DO
doktorica
20:05 10.12.2011.

šta taj Čičak glumi?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije