Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reakcija
Povratak na članak

Flego: Odluka Katoličke Crkve u Koruškoj nije usmjerena protiv vjere i vjernika

"Nije to odluka protiv vjerske slobode, upravo suprotno. Austrijska crkva želi vjernike zaštiti od zloupotrebe kojom se crkvena liturgija koristi za širenje nacionalističkih poruka i promoviranje ustaških simbola," kazao je Flego

Komentari 53

NE
Neo001
15:20 10.03.2019.

Dobro zna drug flego da je zabrana usmjerena protiv Hrvata koji nisu smjeli znati istinu ni oplakivati svoje najbliže koje su pobioli krvnici, zločinci monstruma tita.

VL
AM
ante_maja
15:13 10.03.2019.

Flego di su pare iz uljanika?

VL
BO
Bogodol
15:30 10.03.2019.

Muka mi je čitati izjave koje kakovih (nesmijem upotriebiti pravi izraz jer će te me izbaciti) ...., Flego sigurno nije bio u Blajburgu, Blajburg i Križni Put je jedan od temelja sadašnje Hrvatske Države zvana Republika Hrvatska. U Blajburgu bude pojedinaca sa tzv. obilježjima koji ne mogu popuniti prste jedne ruke, a deseci tisuća ostalih koji su došli se pokloniti žrtvi, njih nitko ne spominje. Možda je neki Flego poslao te pojedince sa obilježjima jer neki lešinari žive od toga. Danas je nekoliko stotina četnika postrojeno u Višegradu sa svojim uniformama i oznakama i to nikome ne smeta, srbi su izjednačili četnike i partizane i nemaju problema, a nama oni i ostali lešinari stalno ukazuju na te anonimce i mi se bavimo sami sa sobom. "U" treba zabraniti kada se poskidaju sve petokrake sa spomenika, a to razne Flege neće dozvoliti. Mi se bavimo sa pojedincima i pojedinim grafitima kao splitska svastika, a svi znamo tko ju je napisao (neka Ranko Ostojić sjedne na poligraf i možda se sazna tko je autor toga znaka), dok se mi razjedinjujemo nama propadaju poduzeće kao brodogradilišta ili sada Đuro Đaković a o tome nitko ne piše. Ova odluka austrijske crkve je kao da ju je donio srbski patrijarh jer to isto žele i pupovci, pusići, mesići pa čak i onaj jadni Bernardić i ostali koji svjesno ili ne svjesno mrze ili naj blaže neki ne vole Hrvatsku Državu. Htio netko priznati ili ne to slovo "U " je se borilo za Hrvatsku Državu, kako god da je se zvala dok je petokraka bila protiv

VL
Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
16:18 10.03.2019.

Gospodo draga kako nazvati ovu zabranu ako ne čistom besramnom izdajom, doista je tužno gledati kako pred sotonom savijaju leđa.

VL
IV
IvanKapapulco
16:16 10.03.2019.

Ajde Flego, kako bi bilo da se ti ne brines o katolicima i crkvi , pa nisi ti Papa. Brini se ti o Uljaniku kojega je tvoja Partija IDS, zajedno opljackala sa Mileticem doveli ste pola Istre u propast. Brini se o radnicima i njihovim obiteljima koji su ostali bez buducnosti. Lopovi ,bando gdje su Milijarde EU, poreznog obaveznika koje ste opljackali? Ne izigravaj sada skrbnika o crkvi, nebi li skrenuo paznju od pljacke vas tako zvanih istarskih politicara. Populisti necete bando, odgovarati ceti za vas nevideni kriminal, a sve ste pljackali pod krinkom radnickog samoupravljanja. No pasaran.

VL
DI
Diosiario
14:31 10.03.2019.

Ja znam da tamo nije bila samo misa. Bila je i dženaza. Pa me zanima jesu li i dženazu zabranili. Lako je diskriminirati Katolike pogotovo u zapadnoj Europi, a pogotovo u post-nacističkim državama tipa Austrija, Njemačka i slično, ali izi iz iskustva znam da kad je u pitanju islam da se takvi prvi povlače, kutre, šute i nemaju muda muslimanima bilo što zabraniti. Pa umjesto ovoga, sad bi trebalo forsirati to pitanje, je li i dženaza zabranjena?

VL
BL
blekpanther
16:11 10.03.2019.

Mozda i nije! Ali od kud to zna Flego? On se u crkvene stvari razumi koliko i Mara u kriv .urac!

VL
DU
Deleted user
16:11 10.03.2019.

A kad je to crkva širila mržnju i sve ono što je flego nabrojio.Lupa gluposti.

VL
KO
koki
16:25 10.03.2019.

Nevjerojatno pljuvanje po zrtvama partizanskih pokolja. Nevjerojatno, Pa drugovi, pobijeno je na stotine tisuca ljudi, zar to ne mozete shvatiti. Jeste li ikada culi za Polpotova polja smrti? Komunisticke jame smrti su i gore

VL
FU
furest
14:35 10.03.2019.

nije to odluka nicija nego od Pape iz vatikana, isto se dogodilo i malo prije s Bozanicem papa mu je naredio sto da izjavi , Ovaj papa je iz udruge otvoreno drustvo i provodi javno njihovu politiku unistenja krscanstva

VL
Avatar Aristarh
Aristarh
17:42 10.03.2019.

Ubijeno je na stotine tisuča ljudi žena i djece, bez suđenja. Nema te sile koja če to izbaciti iz memorije Hrvatskog naroda.

VL
DU
Deleted user
19:44 10.03.2019.

Flego na obrani komunističkih zlocina, nista novo, svirepa neofasisticke bagra u celofanu anftifasizma. A komemoraciju bolje odrzavati u Hrvatskoj, nek Austrijancima punit dzepove. ZD

VL
IV
Ivancor
16:53 10.03.2019.

stečaj uljynika 3.maja nek bandy komunistička iredentistička pokrepa.Jer radnici su odavno otišli , ostala bsnada neradnička i sindikalisti !!!

VL
VJ
vjaceslav
18:36 10.03.2019.

crkva zabranila misu za pokojnike!?!? održale su se mise i za komunističke zločince - jakova blaževića (stepinčeva tužitelja), udbaša josipa boljkovca i za najvećeg od njih - druga tita pa zašto ne bi i za hrvatske vojnike koje su ovi pobili NAKON završetka drugog svjetskog rata?

VL
DO
domolub
19:30 10.03.2019.

A ništa neka se svi Hrvati u austriji ispišu iz crkve i neplacaju crkveni porez,pa će onda da razmisle drugačije ti austrij

VL
MI
Mimizo
20:24 10.03.2019.

flego ako je petokraka simbol antifašizma onda su antifašisti napali naš dumovinu u domovinskom ratu zato se pokrij ušima jer je u ovom slućaju zvjezda petokraka bila u svojstvu fašizma zajedno sa črtničkom kokardom a zahvaljujući našim braniteljima među kojima su bili i Hosovci uz poklić za dom spremni smo pobjedili tu bandu

VL
IC
ICCO
20:32 10.03.2019.

OVAJ beby župan živi u paralelnom svemiru, njegov realni domet u stvarnosti vjerovatno ne prelazi limit voditelja odjela voća i povrća u Konzumu ali na koketiranju sa regionalizmom koni furaju vec 20 god. je veliki hendikep za sve koji žive u Istri.

VL
BE
berija
18:37 10.03.2019.

Flego, ja ću riješiti fašizam. Evo, 1945. fašizam je poražen. Sad ti riješi brodogradilište ali bez mog novca jer sam ja desničar i moj ti se novac mora gaditi.

VL
DU
Deleted user
20:48 24.03.2019.

ma ne odlučuje katol. crkva i koruškoj, nima je samo dojavljeno, da to i to urade . zuroff i najmoćniji lobby odlučuje.

VL
Avatar hewic
hewic
09:23 12.03.2019.

NDH i krvoloci iz bosne su vječno prokletstvo hrvatskoga naroda sa Domovnicom

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.