Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićeni Balog i Oršuš

Fizički sukob usred posjeta Pupovca i Kajtazija romskom naselju: 'Gdje ti je kultura?'

Sukob tijekom posjeta Pupovca i Kajtazija romskom naselju u Pribislavcu
Foto: Screenshot Facebook
1/5
09.07.2019.
u 17:39

- Došli su u romsko naselje bez najave, bez dogovora sa mnom kao zamjenikom načelnice i načelnicom Općine. Ovo je kaubojsko ponašanje kakvog nigdje nema. To je čisti teror što radi saborski zastupnik Veljko Kajtazi - rekao je Balog

Prilikom posjeta radne skupine saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Međimurskoj županiji došlo je do incidenta. U romskom naselju u Pribislavcu zamjenik načelnice Željko Balog verbalno je napao članove radne skupine Veljka Kajtazija i Milorada Pupovca.

- Došli su u romsko naselje bez najave, bez dogovora sa mnom kao zamjenikom načelnice i načelnicom Općine. Ovo je kaubojsko ponašanje kakvog nigdje nema. To je čisti teror što radi saborski zastupnik Veljko Kajtazi - rekao je Balog i nastavio provocirati.

- Gospodine Pupovac, zašto sve došli ovamo? Znate li da postoji legalno izabrani predstavnik Općine Pribislavec? Je li ovo demokracija? - govorio je Balog snimajući mobitelom članove radne skupine. Došlo je i do fizičkog sukoba između Baloga i Matjaša Oršuša, predsjednika Vijeća romske nacionalne manjine Međimurske županije.

- Gdje ti je kultura? To je apsurd, a ne radna skupina. To je silovanje demokracije! - govorio je Balog prozivajući nazočne. Policija je zaprimila dojavu o narušavanju javnog reda i mira i provodi kriminalistička istraživanja.

Policija je, kako neslužbeno doznajemo, uhitila Željka Baloga i Matjaša Oršuša.

- Bio sam na razgovoru na policiji koja vam mora po službenoj dužnosti dati papir da ste uhićeni, dok ne obavite razgovor. Prvo sam bio na Hitnoj, pa na policiji, a sad sam vani - rekao nam je Oršuš kad smo ga upitali je li istina da je bio uhićen. Zatražio je medicinsku pomoć jer ga je, tvrdi, Željko Balog udario kišobranom po usnici i nosu.

- Bili smo u Kuršancu i nakon toga krenuli u obilazak naselja u Pribislavcu. Došao je Balog i počeo snimati i provocirati Milorada Pupovca i  sve nas. Kiša je padala, nosili smo kišobrane, i prilikom ulaska u jednu kuću Balog je zamahnuo direktno prema meni i ozlijedio mi usnicu i nos. Dobro da me nije u oko. Još prije sam zvao policiju, kad sam vidio da provocira i snima uživo na Facebooku. Kad me udario, okrenuo je mobitel na drugu stranu - ispričao nam je Oršuš. Policija će najvjerojatnije obojicu prijaviti za narušavanje javnog reda i mira. 

Foto: Facebook/RTL

Radnu skupinu oformio je sredinom prošlog mjeseca saborski Odbor za ljudska prava i prava nacionalnih manjina nakon što je u Međimurju održan prosvjed "Želim normalan život". U obilasku Međimurja s nekolicinom članova radne skupine danas je bila i predsjednica udruge Kali Sara Suzana Krčmar

- Zamjenik načelnice Općine Pribislavec iz reda romske nacionalne manjine, jedan od podržavatelja nedavnog skupa, danas je fizički nasrnuo i ozlijedio novog predsjednika Vijeća romske nacionalne manjine Međimurske županije koji nastoji na najbolji način smiriti situaciju i promovirati suživot. Od MUP-a i pravosuđa očekujem da od te i sličnih osoba u romskim naseljima dugoročno zaštite i većinsko i manjinsko romsko stanovništvo Međimurske županije - poručio je zastupnik Veljko Kajtazi nakon incidenta prilikom posjeta saborske radne skupine Međimurju.

Komentara 70

Avatar navijač
navijač
17:32 09.07.2019.

Pupovac je samo htio upitati braću rome kako su.

DU
Deleted user
17:50 09.07.2019.

Gospodin Kajtazi je svoj interni sukob sa svojim sunarodnjakom Balogom htio prikazati kao rasistički. Toliko o moralu toga gospodina.

BA
baegnian1
17:36 09.07.2019.

Opet Milorad muti vodu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije