Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izaziva kontroverze

Financial Times: Nastupom Thompsona Hrvati su si zabili autogol

Thompson na dočeku vatrenih
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
22.07.2018.
u 19:08

"Ovo Svjetsko prvenstvo je ujedinilo  Hrvate jer su apsolutno svi u domovini i dijaspori navijali za našu reprezentaciju", rekla je za Financial Times Tena Prelec, istraživačica Europskog instituta na školi ekonomije u Londonu

Nastup Marka Perkovića Thompsona na dočeku srebrnih Vatrenih na trgu Bana Jelačića nije izazvao reakcije samo u Hrvatskoj i regiji nego i diljem Europe. 

Britanski Financial Times tako piše kako se "veliki trenutak Hrvatske umjesto nacionalnog jedinstva i ponosnog lica prema svijetu pretvorio u sramotnu i punu kritika proslavu na kojoj je nastupio pjevač koji pozitivno pjeva o genocidima i koncentracijskim logorima u II. svjetskom ratu"  

"Perković u svojim pjesmama veliča generale koji su osuđeni u Haagu, a u jednoj svojoj pjesmi koristi i fašistički pozdrav 'Za dom spremni'", pišu te dodaju kako se Thompson sam izjasnio po tom pitanju rekavši da je on domoljub, a ne fašist.

>> Pogledajte najbolje trenutke s dočeka Vatrenih

"Ovo Svjetsko prvenstvo je ujedinilo  Hrvate jer su apsolutno svi u domovini i dijaspori navijali za našu reprezentaciju", rekla je za Financial Times Tena Prelec, istraživačica Europskog instituta na Londonskoj školi ekonomije.

"Ipak, sada u Hrvatskoj postoji neka ogorčenost i razočaranje, jer postoji osjećaj da su neki simboli ponovno iskorišteni za određenu političku struju, a da oni koji se ne slažu sa stavovima koje Thompson propagira - nisu dovoljno dobri Hrvati."

"Izbornik Zlatko Dalić, stao je u obranu Thompsona, ali mnogi kažu kako tako kontroverzna osoba  ne bi trebala biti uključena u nacionalnu proslavu", zaključili su u Financial Timesu.

>> Pogledajte top 10 hitova Vatrenih

Komentara 232

Avatar Toni Broo
Toni Broo
19:32 22.07.2018.

Nakon ovoga što nam je reprezentacija napravila u Rusiji, orkestar jugosa, SDP gubitnika, orjunaša, četnika, "antifašista", progresivnih "naprednjaka" i drugih antihrvatskih čimbenika bijesni od ljubomore i očaja. Partijskim medijima nije lako kao i njihovim jugo-trolovima jer se glasno voli Hrvatskuku i nogometnu reprezentaciju koja nam podiže nacionalnu svijest i čini nas ponosnima i sretnima što združenoj jugo-medijskoj i ljevičarsko-komentatorskoj zajednici depresivnoj zadaje teške udarce i svim silama moraju umjetno stvarati i forsirti apatiju u društvu te prodavati razne konstrukcije i afere da spuste Hrvate na zemlju. Šalju ljevičarski gubitnici svoje dopise i tekstove stranim medijima u nadi da će "stranci" preodgojiti većinu Hrvata kad su već ljevičarski mediji u Hrvatskoj izloženi sprdnji. Jugo- ljevičari su totalno pogubljeni i dotakli su dno dna od očaja.

Avatar Juki
Juki
19:26 22.07.2018.

E ovo je kraj. Sutra si definitivno možete doći po vaš zahrđali crveni kaslić na kojem bijelom bojom piše " Večermji list".

DU
Deleted user
19:14 22.07.2018.

..huškanje ne pomaze,THOMPSON van ga je stavija ...do jaja🇭🇷👍

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije