Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVA DOMOVNICA 2022.

Finalna večer ovogodišnjeg Večernjakova iseljeničkog izbora odgođena za 3. lipnja: Proglašenje pobjednika 12. ožujka

Večernjakova domovnica 2019.
Foto: Zvonko Bosnić
1/3
19.02.2022.
u 14:37

Takva odluka je donesena u dogovoru sa upravom Kongresne dvorane Kurhaus u Bad Homburgu u kojoj se tradicionalno održava najprestižniji iseljenički izbor

Zbog zadržavanja postojećih mjera ograničenja u Njemačkoj do 20. ožujka, ovogodišnje održavanje 16. finalne večeri Večernjakova iseljeničkog izbora za nagradu Večernjakova domovnica 2022. odgođeno je sa subote 12. ožujka na petak, 3. lipnja.  

Takva odluka je donesena u dogovoru sa upravom Kongresne dvorane Kurhaus u Bad Homburgu u kojoj se tradicionalno održava najprestižniji iseljenički izbor najpopularnijih Hrvata izvan domovine u kategorijama sporta, glazbe, glume i spektakla.

Prema sadašnjim odredbama koje vrijede do 20 .ožujka, u velikoj dvorani Kongresnog centa u Bad Homburgu bilo bi moguće okupiti najviše 100 osoba uz primjenu 2G+ pravila (cijepljeni, preboljeli + testirani). Obzirom da samo za organizaciju i osiguranje skupa treba najmanje polovica tog broja, te još polovica za pobjednike i njihove goste, jasno je kako u takvim okolnostima ne bi bilo moguće organizirati skup koji je ranijih godina okupljao oko 500 gostiju. 

U nadi da će do početka ljeta doći do smirivanja stanja sa pandemijom te ublažavaja mjera ograničenja, održavanje finalne večeri je odgođeno za početak mjeseca lipnja. Budući su u mjesecu svibnju i lipnju bili zauzeti svi datumi od subota, prihvaćen je datum od petka, 3. lipnja, kada je i produženi vikend zbog blagdana Duhova.  

Bez obzira na odgađanje datuma održavanja finalne večeri Večernjakove domovnice, proglašenje pobjednika ovogodišnjeg Večernjakova izbora ostaje za subotu, 12. ožujka kada će kao i prošle godine biti organizirano virtualno proglašenje osvajača domovinske nagrade Večernjeg lista, popularne Domovnice. 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije