Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA FIMI MEDIA

Svjedokinja: Sanadera sam upoznala kao velikog kolekcionara slika

Sanader i Ježić dolaze na sud
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/4
30.01.2018.
u 16:23

Na zagrebačkom Županijskom sudu iskazivalo je nekoliko svjedoka, koji su uglavnom pričali o imovinskim prilikama bivšeg premijera.

U  nastavku  ponovljenog suđenja Ivi Sanaderu, HDZ-u i ostalim optuženima u aferi Fimi media, na zagrebačkom Županijskom sudu iskazivalo je nekoliko svjedoka, koji su uglavnom pričali o imovinskim prilikama bivšeg premijera.

Jedna od njih je i Matija Gotovuša, koja je sa suprugom od 1985. do 2000. imala galeriju Amadeo na zagrebačkom Gornjem gradu.

-  Ivu Sanadera upoznala sam kao poznatog kolekcionara slika. Na našu galeriju Sanadera je uputio Milan Vuković, a Sanader je znao kupovati slike. No donosio je slike i na uokvirivanje. Sanader je također znao mijenjati slike u našoj galeriji i to tako da bi on nama donio nekoliko svojih slika, a mi smo njemu zauzvrat dali primjerice jednu vrijednu sliku. Slike koje smo dobili od njega mi smo dalje mijenjali ili prodavali. Sanader je u našu galeriju dolazio  od  1992.  do  2000.  -  kazala je svjedokinja.

Pojasnila je da su cijene slika prije 30 godina bile znatno niže. -  Bukovac,  Medović, Babić su prije 30-ak godina imali cijenu u rasponu od 5000 do 15.000  njemačkih  DEM.  Nakon  2000-ih  cijena  im je porasla i vrijednost  ima  je  bila od 30.000 do 50.000 eura - kazala je svjedokinja.

Komentara 37

AN
antonelić
17:27 30.01.2018.

meni nije bio problem što je dr.ivo otimao eure od hrskog naroda ... nadoknaditi ćemo mi te eure ... problem su slike vlahe bukovca koje je otuđio iz splitskog muzeja ... te su slike kulturno dobro hrvatskog naroda , dakle nas i naše djece i naših unuka ... a marčapijaš ih je sakrio u svinjcu kod mesara fiolića ( okorjelog hadezejca ) ... ajde hadezejci lupajte minuse , bagro metiljava ...

I1
ing-12345
16:45 30.01.2018.

Sanader je uz to što je veliki kolekcionar slika još veći kolekcionar kuna i eura.

Avatar babas
babas
16:34 30.01.2018.

Znači i galerije je opljačkao trampama,ako sam dobro razumio. Taj je sve kolekcionirao,i slike,i satove,i aute,a ponajviše kune,eure i dolare.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije