Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajka u medijima?

Filozofski fakultet traži istragu povezanosti EPH i Min. znanosti

\'unutrasnja...zagreb.....24.07.2009.  markov trg - banski dvori, vlada republike hrvatske, predsjednica vlade i premijerka jadranka kosor / sjednica vlade o rebalansu proracuna / radovan fuchs     Ph
Marko Lukunić/Arhiva VL
16.06.2011.
u 23:07

Razlog tomu je, kako stoji u njihovoj izjavi, nevjerojatna količina članaka usmjerenih protiv akademske zajednice zadnjih dana u tiskovinama EPH, posebice Jutarnjem listu

Vijeće Filozofskog fakulteta u Zagrebu traži od Vlade i državnih organa da istraže povezanost između Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ) u vrijeme bivšeg ministra Dragana Primorca, ali i sadašnjeg Radovana Fuchsa s medijskim holdingom EPH.

Razlog tomu je, kako stoji u njihovoj izjavi, nevjerojatna količina članaka usmjerenih protiv akademske zajednice zadnjih dana u tiskovinama EPH, posebice Jutarnjem listu. Ta, kako kažu, hajka u medijima ima samo svrhu kompromitirati akademsku zajednicu u javnosti i to iz razloga što se usprotivila nacrtima prijedloga zakona o sveučilištu, visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti.

U svom pismu Vijeće Filozofskog fakulteta napominje i da će ukoliko Vlada ne istraži povezanost MZOŠ-a i EPH kao i ukoliko ne povuče sporne zakone iz procedure akademska zajednica biti prisiljena na "najenergičnije legitimne javne metode otpora" nametanju zakona za koje vjeruju da ugrožavaju budućnost sveučilišta.

Komentara 10

MI
milkovve
00:10 17.06.2011.

Lopovi uzvraćaju udarac!

OB
-obrisani-
00:53 17.06.2011.

Ha ha ha, da EPH šuruje sa vladom :))) A članci u JL vrve protiv vlasti, ali i HAZU i ostalih hrvatskih institucija. Levica očito ne bira sredstva za skidanje nepoćudnih ljudi i postavljanje svojih, a filozofski je poznat......

VI
viviann
23:26 16.06.2011.

neka lopovi idu u zatvor.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije