Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završili u pritvoru

Filmske potjere u Zadru: Jedan jurio više od 200 na sat, drugi izazvao nesreću pa krenuli u bijeg

Ilustracija presretača
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
29.09.2020.
u 10:15

Vozač, 41-godišnjak, priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja (prekoračenje brzine u naseljenom mjestu, naglo startanje, nepostupanje po naredbama policijskih službenika, nepoštivanje prometnog znaka, odbijanje testa na droge)

U petak u 18 sati u Ulici Borka Šarlije-Kese u Zadru  33-godišnji vozač, državljanin Bosne i Hercegovine, izazvao je prometnu nesreću s materijalnom štetom upravljajući osobnim vozilom zadarskih registarskih oznaka, nakon čega se s vozilom udaljio s mjesta događaja. Ubrzo je pronađen te je tom prilikom odbio alkotestiranje, nakon čega je uhićen i priveden u službene prostorije.

Nakon provedenog istraživanja priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja (izazivanje prometne nesreće, napuštanje mjesta događaja prometne nesreće, odbijanje alkotestiranja te upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje) iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama te mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 13 dana, nakon čega je predan u zatvor u Zadru.

U nedjelju oko 1.30 sati u Ulici Kažimira Zankija u Zadru policijski službenici Postaje prometne policije Zadar službenim vozilom presretačem, koristeći se zvučnim i svjetlosnim signalima, pokušali su zaustaviti osobno vozilo BMW švicarskih registarskih oznaka koje se kretalo nedopuštenom brzinom (prosječnom brzinom od 116 km/h) na mjestu gdje je ograničenje brzine 50 km/h, a za kojeg su imali saznanja da svojim kretanjem ugrožava sigurnost prometa.  

Video: Kod Bjelovara je potpuno izgorio kamion pun čokolade!

Nakon toga je vozač skrenuo na DC-306, pri čemu je naglo povećavao brzinu kretanja oglušujući se i dalje na upozorenja policijskog vozila da se zaustavi, a postižući brzinu veću od 200 km/h. Potom se polukružno okrenuo kod mjesta Petrčane preko pune uzdužne crte na kolniku te ponovno naglo povećao brzinu kretanja. Nadalje je vozilom nastavio kretati se kroz Kožino prema Zadru te je vozilo ostavio na parkiralištu na području Borika i udaljio se iz vozila. Radi poduzimanja daljnjih mjera i radnji vozilo je prevezeno u krug Policijske uprave zadarske te je u jutarnjim satima nad 41-godišnjim vozačem provedeno kriminalističko istraživanje, a tom prilikom odbio je testiranje na prisutnost droga dok je izvršenom pretragom vozila pronađeno oko 0.2 grama droge kokain koja mu je oduzeta.

Nakon provedenog istraživanja, 41-godišnji vozač priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda uz optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja (prekoračenje brzine u naseljenom mjestu, naglo startanje, nepostupanje po naredbama policijskih službenika, nepoštivanje prometnog znaka, odbijanje testa na droge) iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama  i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, gdje mu je određena mjera zadržavanja u zatvoru u trajanju od 15 dana, nakon čega je predan u zatvor u Zadru.

Ključne riječi

Komentara 3

TO
Tonto
11:03 29.09.2020.

Aute sprešati, a bosanaca nakon 13 mj zatvora doživotno protjerati, ali može izbjeći zatvor, ako odmah uplati 500 tis kuna kazne i opet doživotno protjerati.

BL
Blender
17:05 29.09.2020.

Za samo 15 km prekoracenja brzine u Njemackoj sam platio 500 eura kaznu!

SI
sisavac
14:49 29.09.2020.

auto je znači bilo sredstvo kojim se radilo kazneno djelo... odmah oduzeti, prodati po dijelovima. njega kazniti sa 5 godina lepoglave i 200.000 kn kazne. ovog stranca jednako kazniti, nema tu neke razlike. zašto naši ljudi znaju voziti po propisima u švicarskoj, a doma ne? ni švicarci kod nas ne voze po pravilima, što znači da samo kazne rade posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije