Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvukli novac

'Filmska' prijevara u Istri: evo kako je dvojac na ulici nasamario 69-godišnjakinju

zlatni nakit
Foto: Getty Images
14.09.2018.
u 13:19

Prevarena 69-godišnjakinja nepoznatog je počinitelja susrela jučer u Istarskoj ulici u Taru kada ju je ponovno pokušao prevariti

Ulična prijevara kakvu obično viđamo u serijama i filmovima dogodila se prije desetak dana u Istri, gdje je dvojac od 69-godišnjakinje izvukao nekoliko stotina kuna. Porečka policija jučer je od prevarene zaprimila prijavu nakon što ju je nepoznati počinitelj opet pokušao prevariti.

Žena je 3. rujna ujutro prolazila ulicom Brajde u Taru, kada je nepoznati muškarac s tla podignuo narukvicu te joj je ponudio da je podijele jer su je oboje našli. U tom trenutku pristupio im je još jedan muškarac, koji se predstavio kao zlatar i rekao da narukvica vrijedi više tisuća kuna i da će otići do banke po novac kako bi od njih otkupio narukvicu, navodi se u priopćenju PU istarske. 

Prvi muškarac tada je rekao da nema vremena čekati te je 69-godišnjakinji ponudio da ona otkupi njegov dio za nekoliko stotina kuna, što je žena i učinila. Međutim, poslije je shvatila da je prevarena i da nije riječ o zlatu, već o bezvrijednom nakitu.

Prevarena 69-godišnjakinja nepoznatog je počinitelja susrela jučer u Istarskoj ulici u Taru, kada ju je ponovno pokušao prevariti na jednak način. Međutim, ovaj put je pobjegao kada je žena htjela pozvati policiju.

Policijska uprava istarska upozorava građane na ovaj oblik prijevare te ih poziva da budu oprezni kod ovakvih i sličnih ponuda te da o njima obavijeste policiju pozivom na broj 192. Također savjetuju da o tome skrenu pozornost starijim članovima obitelji koji, kako ističu, najčešće postaju žrtve ovakvih prijevara.

– U slučaju da, unatoč oprezu, do prijevare ipak dođe, policiji će uvelike pomoći ako upamtite izgled osobe (boju kose i očiju, visinu, stas, eventualne ožiljke, madeže i slično), kao i karakteristike vozila (marku, boju, registracijsku oznaku i drugo) ili druge podatke o počinitelju koji bi policijskim službenicima mogli koristiti – navodi PU istarska.

Pogledajte video smotanog pljačkaša u akciji:

Ključne riječi

Komentara 15

Avatar Gump, Forrest
Gump, Forrest
13:36 14.09.2018.

Ženo draga... pa nije to nigerijsko pismo, skimmer za bankomat ili phishing stranica... to je fora koja se prodaje već jedno 50 godina u različintim varijnatama, paljenja zlata upaljačem kao dokazom, zlataom koji je slučajno tamo i slično... Iz pedagoškihh razloga uzeti joj još par stotina kuna zbog gluposti...

PI
pimnpekpeka
13:58 14.09.2018.

pohlepa je grda stvar

DU
Deleted user
13:52 14.09.2018.

Već ptice na grani znaju,da je to prevara

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije