Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČETVORICA UHIĆENA

Filmska potjera za razbojnicima koji su htjeli opljačkati kuću u Čazmi

Drama u Ivanić Gradu: Policija došla zbog prijave obiteljskog nasilja, on ih napao nožem
Foto: Igor Soban/PIXSELL
24.06.2019.
u 13:40

Odvedeni su u prostorije Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, a liječnička pomoć im je pružena u Općoj bolnici Bjelovar.

Iz PU bjelovarsko-bilogorske su izvijestili kako je otvorena istraga protiv četvorice osumnjičenih, od kojih se dvojicu tereti za pokušaj razbojništva, a ostale za poticanje razbojništva.

Kako doznaje policija, osumnjičeni su planirano i ciljano namjeravali opljačkati kuću u Čazmi zato što su dobili informacije da se u njoj skriva sef s velikom količinom novca, piše Bjelovar.live.

Pomno su isplanirali pothvat, doznali sve informacije o članovima obitelji koji žive u toj kući te o njihovu kretanju. Tražili su pravi trenutak kad svi izbivaju da mogu upasti u kuću. Na osobni automobil stavili su lažne tablice te se njime dovezli do spomenute kuće. Dvojica su krenula u pokušaj razbojništva, a druga dvojica sudjelovala su u planiranju. Ponijeli su nož, vatreno oružje i druge predmete kojima su željeli svladati ukućane koji se tamo nađu i prisiliti ih da im otvore metalni sef.

Osumnjičene je uočila policija kada su krenuli prema kući. Željela ih je zaustaviti, ali su osumnjičeni bacili ljestve u grmlje, torbu s oružjem u rijeku Česmu te su krenuli plivati, a policija ih je pratila u stopu. Unatoč njihovu otporu, uspjeli su ih spriječiti uporabom sile, i to na opravdan i zakonit način, kako su poslije izvijestili iz policije.

Odvedeni su u prostorije Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske, a liječnička pomoć im je pružena u Općoj bolnici Bjelovar. Ronioci su poslije pronašli torbu s oružjem, a u njoj se nalazio pištolj, sklopivi nož, metalna teleskopska palica, sprej s tvari za nadraživanje, više desetaka plastičnih vezica, ljepljiva traka, više komada odvijača i metalna poluga, tzv. pajser, piše Index.hr.

Sva četvorica osumnjičenih uhićena su te je protiv njih podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetniku u Bjelovaru.

Ključne riječi

Komentara 4

NI
NikoCro
14:06 24.06.2019.

Vjesaj to

DU
Deleted user
14:29 24.06.2019.

20 godina bez mogućnosti prijevremenog otpusta...

BE
Beskucnik
09:49 25.06.2019.

Romi ili Srbi cim ne pise ni drzavljani ili branitelji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije