Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žestoki obračuni

Filipini prekidaju rat protiv droge dok ne "očiste" korumpiranu policiju

Ronald dela Rosa
Foto: Reuters
1/3
30.01.2017.
u 09:35

Duterte je također rekao u nedjelju da će nastaviti svoj rat protiv droge do posljednjeg dana svog mandata i da ga kritike neće u tome zaustaviti

Filipinska policija prekida svoj kontroverzni rat protiv droge sve dok ne "očisti" korumpirane policijske snage, javlja BBC u ponedjeljak. Zapovjednik filipinske policije Ronald dela Rosa izjavio je u ponedjeljak da će postrojbe za borbu protiv narkotika biti raspuštene.

Ta je odluka donesena nakon ubojstva južnokorejskog poslovnog čovjeka Jeea Ick-jooa u policijskom sjedištu u listopadu. Njega su oteli i ubili pripadnici policijskih postrojbi za borbu protiv droge. Više od 7000 ljudi ubijeno je od početka operacija u svrhu iskorjenjivanja droge u zemlji, navodi BBC.

Broj mrtvih i žestok obračun predsjednika Rodriga Dutertea s problemom droge naišli su na oštre kritike skupina za ljudska prava i Zapada, iako predsjednik i dalje uživa visoku potporu Filipinaca. Dela Rosa je rekao u ponedjeljak da je Duterte naredio policiji da prvo "očisti svoje redove".

Duterte je također rekao u nedjelju da će nastaviti svoj rat protiv droge do posljednjeg dana svog mandata i da ga kritike neće u tome zaustaviti. "Mi ćemo očistiti naše redove... a onda ćemo možda nakon toga nastaviti naš rat protiv droge", kazao je Dela Rosa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije